Киша отежала гашење пожара

Начелник Сектора за ванредне ситуације МУП-а Предраг Марић изјавио да је киша отежала гашење пожара на депонији пластике у Јагодини, али да нема опасности по здравље становника. Десетак људи приведено на информативни разговор.

Киша која је падала током ноћи отежала је гашење пожара на депонији пластике у Јагодини, јер се направило блато због којег возила теже прилазе локалитету, рекао је начелник Сектора за ванредне ситуације МУП-а Предраг Марић агенцији Бета.

"Пожар је могуће локализовати, али ће гашење трајати можда и неколико дана", рекао је Марић.

Марић је истакао да нема опасности по здравље становника и да представници Министарства екологије врше неопходна мерења, додавши да нема опасности од ширења пожара.

Начелник Сектора за ванредне ситуације МУП-а рекао је да је током ноћи на лице места дошло 26 ватрогасних возила са 65 ватрогасаца из пет градова Србије и да ће они остати колико буде потребно.

"Има довољно људи, довољно технике, али је реч о гашењу пожара око 8.000 тона отпада, углавном пластике. Тај отпад је складиштен неколико година, па је на неким местима наслаган и на дубинама по неколико метара. Пожар гасимо углавном земљом, па преко земље водом", рекао је Марић.

Приликом јучерашњег обиласка депоније, министар полиције Ивица Дачић рекао је да ће се врло брзо знати како је до пожара дошло и додао да је десетак људи приведено на информативни разговор.

"Нема људских жртава, пожар је локализован, нема опасности од ширења и сада је најважније да се грађани поштеде од нервозе да ли је дим отрован или није", рекао је Дачић новинарима на месту пожара.

"Сигурно је да је ово једна од великих еколошких проблема али, на срећу, нису угрожени људски животи и имовина људи, иако постоји узнемиреност грађана због дима", рекао је Дачић.

Пожар је избио јуче по подне, на плацу који је до приватизације припадао предузећу "Поморавка".

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи