Ухапшени због поткрадања банке

Деветочлана криминална група на челу са председником Извршног одбора Металс банке Ананијем Павићевићем ухапшена у Новом Саду. Осумњичени су да су противзаконито одобравали кредите и тако оштетили банку за 1,6 милијарди динара.

Тужилац за организовани криминал Миљко Радисављевић изјавио је да је полиција ухапсила председника Извршног одбора Металс банке (сада Развојна банка Војводине) Ананија Павићевића (63), његова два сина и још шест сарадника, због малверзација са кредитима новосадске Металс банке.

Ухапшени се сумњиче да су оштетили Mеталс банку за 1,6 милијарди динара удруживањем ради вршења кривичних дела и злоупотребом службеног положаја.

Осим Ананија Павићевића (63), ухапшени су и његови синови Дејан и Александар Павићевић (41).

Ухапшени су: Милан Тепић (64), Нада Миланков (57), Душан Мартиновић (62), Станко Тодоровић (61), Анка Лончар (57) и Предраг Лончар (35), који се терете да су током 2007. и 2008. године као одговорна лица Металс банке, кршећи закон, одобрили већи број кредита под повољнијим условима и без адекватних средстава обезбеђења наплате.

Кредити су додељени предузећима у којима су осумњичени истовремено били одговорна лица и то оснивачи, чланови управних одбора, директори или заступници, наводи се у саопштењу.

Пласирани кредити у повезана правна лица нису били обезбеђени, тако да ни до данас нису враћени.

Због неадекватног обезбеђења, није била могућа ни њихова принудна наплата, тако да је банка оштећена за 1.626.082.557 динара.

Добијена средства су искоришћена за куповину акција саме Металс банке а.д, "Агробанке" и предузећа "Будимка" и "7. јули".

У току је саслушање осумњичених, који ће у року од 48 сати бити приведени истражном судији Посебног одељења Вишег суда у Београду, наводи се у саопштењу.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи