Финансијска истрага против Цеце?

Тужилаштво поднело захтев за покретање финансијске истраге против фолк певачице Светлане Цеце Ражнатовић и њених блиских сродника како би се утврдило шта све поседује и да ли је то стекла легално.

Више тужилаштво у Београду поднело је захтев за покретање финансијске истраге притив фолк певачице Светлане Цеце Ражнатовић и њених блиских сродника како би се утврдило шта све поседује и да ли је то стекла легално или не, речено је Танјугу у врху српског правосуђа.

Уколико се финансијском истрагом утврди да је имовина коју поседује у несразмери са оним што Ражнатовићева зарађује, против ње ће бити поднет захтев за привремено одузимање имовине о коме ће одлучивати Виши суд.

Биће испитана и имовина њене сесте Лидије Оцокољић, која је са Ражнатовићевом заједно оптужена за злоупотребу службеног положаја у вези са продајом фудбалера ФК "Обилић", као и њеног супруга Предрага Оцокољића.

Медији преносе да је најспорнија вила коју Ражнатовићева има на Кипру, а сумња се да је управо њу купила од новца које је нелегално стекла од спорних трансфера фудбалера Обилића. Исптиваће ће се и кућа у Улици Љутице Богдана 3, у које је ушла после удаје за Жељка Ражнатовића Аркана.

Надлежни у МУП бавиће се и преиспитивањем порекла и неколико аутомобила и банковних рачуна у земљи и иностранству, а могуће је да се провери и имовина родитеља фолк певачице.

Након осам година против ње је, пре два дана, подигнута оптужница којом су обухваћени и њена сестра Лидија Величковић - Оцокољић, као и бивши руководиоци ФК Обилића Драгиша Бинић и Јован Димитријевић.

Више тужилаштво у Београду терети Ражнатовићеву за злоупотребу службеног положаја у продуженом трајању због незаконите продаје десет фудбалера ФК ''Обилића'' и поседовање 11 пиштоља без дозволе.

Њена сестра се терети за исто дело, Бинић за злоупотребу, а Димитријевић за помагање у злоупотреби.

Ражнатовићева и њена сестра су оптужене да су од продаје фудбалера у периоду од 14. августа 2000. до 21. маја 2003. незаконито узеле 4,1 милион немачких марака и 3,48 милиона долара.

Ражнатовићева је била ухапшена 2003. у току акције "Сабља" и у притвору је провела три месеца.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи