Читај ми!

Ухапшен Мркоњићев помоћник

Због злоупотреба у вези са приватизацијом предузећа "Јабланица", ухапшено седам особа, а међу њима Милорад Илић, помоћник министра за инфраструктуру, као и начелник колубарског округа Миливоје Обреновић. У Влади најављују да ће ухапшеног помоћника министра разрешити у складу за законом.

Помоћник министра за инфраструктуру Милорад Илић и начелник колубарског округа Миливоје Обреновић ухапшени су због сумње да су починили злоупотребе током приватизације ваљевског предузећа "Јабланица". Осим Илића и Обреновића ухапшено је још пет особа. 

Они се сумњиче да су том предузећу нанели штету већу од два милиона евра, а полиција интензивно трага за још двојицом осумњичених.

Ухапшен је и Саша Ђоковић који је у време извршења кривичног дела био генерални директор "Јабланице",  генерални директор Добрица Живановић,  као и чланови Управног одбора тог предузећа " Милка Селаковић, Душан Павковић и Милан Игњатовић, који је и директор предузећа "МБР" ДОО Младеновац.

Полиција интензивно трага за председником Управног одбора и генералним директором "Јабланице" Љубомиром Мачковићем и Слободаном Радојевићем, званом ''Боба Ера'' из Ђуринаца који је већински власник "Јабланице",  "МБР" и "Кобеста" из Младеновца и "Ауто-Србије" из Београда, а против кога се води поступак пред Судом у Београду.

Радојевић је то предузеће купио 2004. године, али је Агенција за приватизацију у децембру 2007. поништила приватизацију те фирме због неиспуњених обавеза.

Током 2006. и 2007. године Милорад Илић је био члан Управног одбора "Јабланице", а Миливоје Обреновић директор Пореске управе у Ваљеву.

Као пример злоупотреба, у саопштењу полиције се наводи да су осумњичени 2006. године код већег броја лизинг кућа задужили "Јабланицу" куповином грађевинске опреме, скутера, камиона и аутомобила.

Само у тим трансакцијама, "Јабланица" је оштећена за више од 60 милиона динара.

Учешће у спорним приватизацијама

Начелник колубарског округа Милоје Обреновић је, према наводима МУП-а, учествовао у малверзацији којом је Радојевићева "Јабланица" оштетила буџет за више од 47 милиона динара.

О Слободану Радојевићу медији су писали и прошле године, када је ухапшено седам особа, такође због злоупотреба у приватизацији.

Они су тада осумњичени да су по његовом налогу оштетили једно предузеће и његове мањинске акционаре за око два милиона евра.

Кривичном пријавом биће обухваћена и још троје осумњичених који се већ налазе у притвору јер се против њих води кривични поступак.

То су чланови Управног одбора "Јабланице" Слободан Ђоковић из Београда, Биљана Живановић, која је и заступник предузећа "Кобест" А.Д. Младеновац, као и Дејан Ђурић из Младеновца који је директор "Кобест" А.Д. Младеновац и председник Скупштине акционара "Јакоградња" А.Д. Младеновац.

Полиција истиче да се сви сумњиче да су извршили више кривичних дела злоупотреба службеног положаја.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи