Ухапшени због поткрадања горива

У наставку акције "Пиштољ" ухапшени Александар Барић из Београда, Никола Радовић из Смедерева и Мирослав Петровић из Руме. Они се да су злоупотребили службени положај и давали средстава за кривично дело против безбедности рачунарских података.

Припадници Службе за борбу потив организованог криминала, у наставку акције ''Пиштољ", ухапсили су организатора групе Александра Барића (31) из Београда и чланове Николу Радовића (34) из Смедерева и Мирослава Петровића (60) из Руме.

Они се сумњиче да су на бензинским станицама "НИС Југопетрол" у Гроцкој и Руми поткрадали потрошаче приликом куповине горива, саопштено је из МУП-а.

Кривичне пријаве у редовном поступку поднете су против Владимира Драгојловића (54) и Ивана Тодоровића (32) из Београда због сумње да су извршили кривична дела злоупотреба службеног положаја и прављење, набављање и давање другом средстава за извршење кривичних дела против безбедности рачунарских података.

Ова организована група је на бензинским станицама "НИС Југопетрол" у Гроцкој и Руми, у току ове и прошле године поткрадала потрошаче приликом куповине горива, и то у износу од пет до 32 одсто од укупне количине која се наводно продавала купцу.

То су радили коришћењем претходно постављених електронских склопова чија је сврха да приказују на дисплеју апарата већу количину издатог горива од реално сипаног у резервоаре возила.

На тај начин фиктивни проток горива није евидентиран кроз уређај за регистрацију протока горива у самом апарату за точење нафтних деривата, наводи се у саопштењу и додаје да су уређаји који су коришћени за поткрадање потрошача утицали на импулсе које дисплеј прима од рачунске плоче и давали су лажну слику о количини горива која се издаје потрошачима.

Осумњичени ће, уз кривичну пријаву, бити приведени истражном судији Вишег суда у Београду, наведено је у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи