Трећа жртва отровне ракије

Отровна ракија суботичког произвођача "Скаид" однела је највероватније и трећу жртву. Тужилаштво предузима опсежне радње и мере на расветљавању околности узрока смрти особа које су конзумирале ракију.

Још једна особа преминула је највероватније због конзумирања отровне ракије суботичког произвођача "Скаид". На основу првих анализа обдукције на судској медицини у Нишу постоји основана сумња да је мушкарац стар 52 године из Црне Траве преминуо од тровања метанолом.

Претходно је обдукцијом тела Зорана Милкића из Новог села код Ниша, који је преминуо 12. марта, утврђено да је метил алкохол узрок смрти, док се истражује и узрок смрти Т. И. из Руског Крстура код Куле који је, такође, пио ракију.

Портпарол Републичког јавног тужилаштва Томо Зорић изјавио је да Тужилаштво предузима опсежне радње и мере на расветљавању околности узрока смрти три особе које су конзумирале отровну ракију.

Зорић је Танјугу рекао да се у циљу расветљавања свих чињеница идентификације евентуалних починилаца кривичних дела Тужилаштво активно прати и координира рад са надлежним тужилаштвима.

На захтев Вишег јавног тужилаштва у Сомбору извршена је анализа садржаја ракије из погона компаније "Скаид" код Апатина, и утврђено је да је у ракији повишен синтетички метил у односу на дозвољену границу.

Са тржишта повучено 2.643 литара небезбедне ракије

Министарство пољопривреде, трговине, шумарства и водопривреде и полиција у протекла два дана контролисали су више од 70 произвођача, велетрговина и трговина у Србији и до сада је из продаје искључено 2.643 литара небезбедне ракије.

Инспектори су контролисали продајне објекте у Суботици, Новом Саду, Београду, Смедереву, Чачаку, Краљеву, Александровцу, Крушевацу, Зајечару, Нишу, Прокупљу, Пироту и Лесковцу.

Министарство је поново упутило апел грађанима да не купују и не конзумирају производе "Скаид" произвођача: шљивовицу препеченицу од 0.5 литара јачине 50 процената, шљивовицу препеченицу од 1 литар јачине 50 процената и лозовачу од 0.5 литара јачине 40 процента у пластичним боцама, јер су опасне по људско здравље.

Министарство је позвало трговце да ту ракију хитно искључе из промета и уклоне из објеката као и да обрате пажњу на оригинално затварање и других производа овог прозивођача, јер постоји могућност да се у те боце сипају ракије непознатог порекла и нелегалних произвођача које могу представљати велику опасност по живот и здравље људи.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи