Терзић остаје у притвору

Бивши председник Фудбалског савеза Србије Звездан Терзић, оптужен за злоупотребе у трансферима фудбалера, остаје у притвору. Виши суд у Београду поново одбио јемство од 535.000 евра које је Терзић понудио да се брани са слободе. Наставак суђења заказан за 9. мај.

Виши суд у Београду поново је одбио предлог да се бившем председнику Фудбалског савеза Србије и директору ОФК "Београда" Звездану Терзићу укине притвор уз јемство од преко пола милиона евра у некретнинама, не наводећи разлоге за ту одлуку.

Судија Данко Лаушевић одлуку је, после двадесетноминутне паузе на суђењу, саопштио само Терзићевим браниоцима "иза затворених врата", не дозволивши новинарима и публици да уђу у судницу.

Један од Терзићевих бранилца Марко Кљајевић рекао је новинарима да ће се жалити на одлуку судског већа о одбијању предлога за укидање притвора уз јемство коју, како је навео, судија Лаушевић није образложио.

Апелациони суд у Београду почетком месеца укинуо је исту одлуку судског већа, јер "Виши суд није јасно образложио своју одлуку и у образложењу није дао јасне разлоге има ли места замени притвора јемством као блажом мером и да ли је у конкретном случају притвор једина адекватна мера без могућности замене јемством".

Терзић као јемство нуди упис хипотека на више породичних некретнина у вредности од 534.996 евра.

Он се после вишегодишњег скривања добровољно предао правосудним органима Србије 11. новембра прошле године, од кад се налази у притвору.

Осим Терзића, суди се и бившим функционерима ОФК "Београд" Владимиру Булатовићу и фудбалском менаџеру Душану Подунавцу који се са слободе бране од оптужби да су са Терзићем учествовали у реализацији спорних трансфера.

Поступак је раздвојен против некадашњег секретара заједнице прволигаша Милована Никодиновића, јер је тешко болестан.

Сви се терете за кривично дело злоупотреба службеног положаја, за које им прети казна од две до 12 година затвора, због оптужби за противправно присвајање новца од трансфера фудбалера ОФК "Београда" Вање Грубача, Стефана Стошића, Срђана Станића и Бранислава Ивановића.

Сведочио бивши начелник Интерпола

Терзићеву одбрану у вези са трансфером фудбалера данас је сведочењем потврдио бивши начелник Интерпола и члан Управног одбора ОФК "Београд" Дракче Димитријевић.

Он је посведочио да је Грубач 1997. године дошао у клуб приставши да игра без накнаде, а да приликом следећег трансфера обештећење припадне њему, а не клубу.

"Како је технички реализивана та одлука приликом његовог преласка у Хамбургер из Хамбурга, ја не знам. То питање се никада није постављало у клубу. Касније сам чуо да су чекови уновчени у Немачкој и да је Грубач добио новац", рекао је Димитријевић.

Према његовим речима, посао закључен са Грубачем био је био изванредан, јер се уз његову помоћ клуб вратио у прву лигу, а у то време владала је тешка финансијска ситуација и беспарица.

"Грубач се после хвалио да је од трансфера купио стан на Лиону у Београду, стан у Будви, неколико аутомобила да је почео да зида кућу у Никшићу", испричао је сведок.

Он је потврдио да су права београдског клуба са Карабурме на продају Ивановића продата "некој" агенцији за 200.000 евра, која га је касније продала "Локомотиви" из Москве за много виши износ, али да са тим ОФК "Београд" више није имао везе.

Суђењу су присуствовали тренер фудбалског клуба "Партизан" Александар Станојевић, функционер Фудбалског савеза Митар Мркела и србијански муфтија Мухамед Јусуфспахић.

Наставак суђења заказан је за 9. мај, када би требало да сведоче фудбалери за чије је трансфере оптужен Терзић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи