БиХ затражила изручење Дивјака

Босна и Херцеговина упутила Аустрији званични захтев за изручење пензионисаног генерала Армије БиХ Јована Дивјака.

Министарство иностраних послова БиХ потврдило је да је аустријским властима упућен званични захтев за изручење пензионисаног генерала Армије БиХ Јована Дивјака.

После хапшења Дивјака у марту, Тужилаштво БиХ је доставило захтев Министарству иностраних послова БиХ за његово изручење, али захтев није био упућен више од десет дана, пише сарајевски Дневни аваз.

Помоћник министра иностраних послова БиХ Зоран Перковић објаснио је да је од Министарства правде БиХ тражено да се изјасни о одређеним питањима у вези са изручењем Дивјака и да је одговор стигао јуче, те да је та документација послата данас.

У Министарству иностраних послова БиХ речено је да је документација према уговору о изручењу између Аустрије и бивше СФРЈ који је наследила БиХ, била некомплетна, због чега су тражили додатна објашњења од ресорног министра БиХ.

Дивјак је ухапшен 3. марта, на аеродрому у Бечу, на основу Интерполове потернице, коју је расписала Србија, под сумњом да је починио ратни злочин у Добровољачкој улици у Сарајеву, 1992. године.

Дивјак је пуштен уз кауцију из затвора и борави у Бечу, где чека одговор аустријских правосудних органа о изручењу Босни и Херцеговини или Србији.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи