Суботичка ракија опасна по здравље

Ракија произвођача "Скаид" из Суботице опасна по здравље људи. Налаже се повлачење те ракије са тржишта и забрањује се њена даља производња, саопштило Министарство пољопривреде и трговине.

Министарство пољопривреде и трговине наредило је повлачење из промета и забранило производњу ракије суботичког произвођача "Скаид", јер је опасна по здравље људи.

Пољопривредна инспекција је у шљивовици препеченици у боцама од пола и једне литре, као и у лозовачи од 0,5 литара које су у пластичним флашама пронашла десет пута већ садржај метанола.

"Апелујемо на грађане да не купују и не конзумирају ове производе, јер по квалитету и здравственој исправности они не одговарају техничким прописима", истиче Министарство пољопривреде.

На основу Закона о безбедности хране, пољопривредна инспекција ће поднети пријаву за привредни преступ против произвођача, као и одговарајуће мере против одговорних лица.

И Министарство унутрашњих послова Србије упозорило је грађане да не пију ракије "Скаид".

Такође, полиција интензивно ради на расветљавању узрока смрти З. М. (47) из Ниша и И. Т. (38) из Куле за које се сумња да су пили алкохоколна пића привредног друштва "Скаид" из Суботице које се бави производњом и прометом жестоких алкохолних пића у производном погону у Пригревици.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи