Геци и Алија негирају кривицу

Бивши команданти ОВК Сабит Геци и Риза Алија, негирали кривицу поводом оптужби да су мучили и убијали цивиле у два логора у Албанији.

На почетку суђења у Приштини, бивши команданти Ослободилачке војске Косова, Сабит Геци и Риза Алија негирали су кривицу поводом оптужби да су мучили и убијали цивиле у два логора у Албанији.

Геци (52) и Алија (50) ухапшени су прошле године, а помињу се у извештају известиоца Савета Европе Дика Мартија о трговини људским органима на Косову.

Судским већем председава Британац Џонатан Велфорд Керол, јавља Франс Прес.

Према оптужници, логори у Албанији су били "центри за логистику, обуку и снабдевање", али су их Геци и Алија користили да би држали цивиле у "прљавим и нездравим условима".

Затвореници су редовно пребијани пендрецима, шутирани, малтретирани и вређани, наводи се у оптужници.

Најављено је да ће до краја јуна исказе дати двадесетак заштићених сведока.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
8° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи