Савијано: Шарић неће бити изручен

Италијански писац и публициста Роберто Савијано, аутор романа о мафији "Гомора", тврди да црногорске власти неће дозволити изручење нарко боса Дарка Шарића, чак ни под претњом међународних санкција, преносе подгоричке "Вијести".

Црногорска влада неће дозволити да нарко бос Дарко Шарић, кога потражује српски Интерпол, буде изручен ни под претњом међународних санкција због профита који остварује његовим нелегалним пословима, тврди италијански писац и публициста Роберто Савијано.

Савијано је рекао да је Шарић изузетно "познат по бројкама" које је стекао продајом, да је дуго присутан на нарко тржишту и да има тајне везе са људима који су на власти у Црној Гори, преноси портал Вијести.

"Свако зна да је Шарић и сада укључен у пренос дроге из Уругваја и да је тренутно у Црној Гори, али њихова влада нема намеру да дозволи да буде изручен, чак и ако јој прете међународне санкције. Такође, постоји једноставан разлог зашто одбија изручење, а у питању је профит од овог нелегалног пословања", навео је Савијано.

Аутор романа "Гомора" тврди да је италијанска мафија успела да колонијализује Балкан и источну Европу и додаје да у Румунији управља ланцима проституције који су такође повезани са дрогом и прањем новца.

''Мафија која је иначе заинтересована за послове по Паризу, Берлину и Букурешту, Балкан препознаје као 'мост криминала' између истока и запада'', рекао је Савијано у интервјуу румунском листу Форин полиси.

Савијано је истакао да би проширење ЕУ била добра прилика за земље источне Европе, јер би тако ојачали владавину права.

"Иако Срби и Хрвати више не сарађују на криминалном нивоу, криминалци из обе земље одржавају везе са албанским групама, као што су радили током рата, када су трговали оружјем, бензином и дрогом", закључује Савијано.

Његово дело "Гомора", роман о мрачним странама капитала, мафији и криминалу који одолева свакој власти и тешко долази под удар закона, доживео је невероватан публицитет. Објављен је у 42 земље, само у Италији је продато 1,5 милион примерака ове књиге, снимљен је и истоимени филм, који је освојио Гран При у Кану.

Због претњи из врха мафије, однедавно живи на непознатој адреси уз полицијску пратњу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи