Истрага о убиствима сведока

Ликвидације два важна сведока на суђењу за убиство премијера Зорана Ђинђића, сведока сарадника Зорана Вукојевића и сведока очевица Кује Кријешторца, и даље су нерасветљене. Истрага о убиству Вукојевића ускоро ће бити завршена подизањем оптужнице, а убице Кријешторца биће откривене, уверени су у Специјалном тужилаштву.

Седам година води се као нерешено убиство Кује Кријешторца, јединог сведока очевица који је практично на месту са кога је убијен премијер Зоран Ђинђић у улици Адмирала Гепрата видео Владимира Милисављевића Будалу.

"Кујо Кријешторац је практично очевидац једног дела догађаја из улице Адмирала Гепрата. Он је стигао да да свој исказ у истрази, али да је саслушаван на главном претресу, било је ту доста питања за њега. Међутим, он је убијен тако да није саслушан", рекла је Маја Ковачевић, портпаролка Специјалног суда.

Иако истрага о његовом убиству годинама није покретана јер је полиција те 2004. године саопштила да његова ликвидација нема везе са суђењем оптуженима за атентат, већ да је жртва рекеташа, тужилац за организовани криминал Миљко Радисављевић, очекује да овај злочин ускоро буде расветљен.

"Обављени су разговори са већим бројем лица и остварен је значајан напредак у разјашњену околности овог злочина, па и у погледу могућих извршилаца. Обзиром да се интензивно ради на овом предмету у овом тренутку би било контрапродуктивно изношење било каквих конкретних информација до којих смо дошли како у погледу њихових извора тако и у погледу садржине", каже Радисављевић.

Како РТС сазнаје, у Специјалном тужилаштву уверени су да ће истрага за убиство сведока сарадника Зорана Вукојевића, која се тренутно води против Александра Симовића бити завршена подизањем оптужнице.

Подсећамо, Зоран Вукојевић убијен је у јуну 2006. године и одмах се сумњало да су у њему уествовали тада одбегли чланови земунског клана, као и да је мотив убиства његово сведочење пред специјалним судом против оптужених за убиство првог демократског премијера Србије Зорана Ђинђића.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи