Јоцићу одређен притвор

Директору ЈП "Путева Србије" Бранку Јоцићу и његовим сарадницима суд одредио притвор до месец дана. Бивши директор Путева се сумњичи за злоупотребу средстава Европске банке.

Специјални суд у Београду одредио је притвор до месец дана бившем директору ЈП "Путева Србије" Бранку Јоцићу и његовим сарадницима и покренуо истрагу против њих због сумње да су злоупотребили средства Европске банке.

Јоцићевој мајци Радмили није одређен притвор и она ће се бранити са слободе, али је и она обухваћена истрагом, изјавио је Танјугу Јоцићев бранилац Боривоје Боровић.

Истичући да Јоцић негира дела за која се терети, Боровић је рекао да неће улагати жалбу на решења о покретању истраге и одређивању притвора из формалних разлога, односно да се не би истражни поступак одуговлачио.

Против Јоцића, његове мајке и сарадника покренута је истрага због сумње да су приликом уговарања радова на санацији клизишта на подручју општина Крупањ и Лозница, злоупотребили средства добијена од Европске банке, неосновано исплаћујући износ од око 43 милиона динара, приватном предузећу "Ротијер", за радове које оно није обавило на санацији клизишта.

На име тога је предузеће "Ротијер", Јоцићу, односно његовој мајци поклонило стан у Лозници, површине 63 метра квадратна, у вредности од око 2,5 милиона динара, сумња тужилаштво.

Поред Јоцића и његове мајке истрага је покренута против оснивача и власника приватног предузећа "Ротијер" Драгана Павловића, Марију Божић из Параћина, бившег директор ЈП "Пут Лозница" и Јоцићевог саветника у "Путевима Србије" Предрага Тодосића.

Јоцићу, Павловићу и Тодосићу притвор је одређен због опасности да би у току истраге могли да утичу на сведоке као и због тежине кривичног дела и висине казне која је запрећена за то дело а које је у овом случају до 12 година затвора.

Божићевој је притвор одређен само због опасности утицаја на сведоке.

Против Јоцића се спроведи и финансијска истрага, која треба да утврди коју имовину он поседује и да ли постоји несклад између пронадјене имовине и његових законитих прихода.

Јоцић је 20. јануара пресудом Првог основног суда у Београду осуђен на две године затвора због малверзација у "Путевима Србије", али на ту одлуку има право да уложи жалбу. У току тог поступка бранио се са слободе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи