Милановић негира кривицу

Бивши директор Радио-телевизије Србије Драгољуб Милановић негирао је кривицу за злоупотебе при додели станова. Нисам крао, одлуке о додели станова морала је да донесе Влада, изјавио Милановић.

Суђење бившем директору Радио-телевизије Србије Драгољубу Милановићу, оптуженом за злоупотребе у додели станова, после годину дана паузе, кренуло је испочетка због промене судије.

"Нисам крао. Ово суђење је фарса. Ја сам ратни заробљеник НАТО-а и његових сарадника и знам да ме неће пустити живог из затвора. Моји непријатељи не смеју да ме пусте на слободу, а можда је тако боље и за њих", рекао је Милановић у одбрани.

Милановић је у судницу доведен из затвора у Пожаревцу, где издржава казну затвора од 10 година, на коју је осуђен као одговоран за погибију 16 радника РТС-а у НАТО бомбардовању, 23. априла 1999. године.

Милановић је рекао да је све радио како би обезбедио кров над главом радницима РТС-а који су бранили последње мрвице части и достојанства свог народа.

"Као најобичнији лаик знам да не може да ми се суди зато што сам прибавио корист неком другом. Највећи део тих станова, РТС још није ни платио. Одлуке о додели станова морала је да донесе Влада", рекао је Милановић.

Према његовим речима, за њега би најдостојанственије било да ћути док се све не заврши.

"Жао ми је што нисам погинуо, него овде правим креатуру од себе", рекао је Милановић.

Милановић је оптужен да је злоупотребом службеног положаја од септембра 1996. године до августа 2000. године, без сагласности уредника и мимо стамбене комисије, додељивао стамбене кредите такозваним дефицитарним кадровима и тако другима прибавио имовинску корист у износу од 38 милиона динара.

Наставак суђења заказан је за 5. мај.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи