Ухапшена криминална група

Због сумње да су починили више кривичних дела у Београду ухапшена четворица припадника организоване криминалне групе.

"Београдска полиција ухапсила је четворицу припадника организоване криминалне групе због више кривичних дела, а за једним и даље интензивно трага", саопштио је МУП.

Ухапшени су Вељко Петковић (24) и Милош Ђурђевић (23) из Крушевца, Милан Мирковић (22) и Чедомир Сердар (21) из Београда, док се Зоран Бодирога (33), такође, из Београда, налази у бекству.

Осумњичени се терете да су извршили кривична дела разбојништва, недозвољене производње и промета опојних дрога, недозвољене производње, држања и ношење ватреног оружја и експлозивних материја, као и кривично дело неовлашћено коришћење туђег возила.

Осумњичени су разбојништва вршили у периоду од јуна до децембра 2010. године на територији Београда и Крушевца, па су у јуну, августу и октобру, у одвојеним нападама на експозитуре "Пиреус" и "Агро" банке у Београду, уз претњу пиштољима, однели око 2,55 милиона динара и 1.000 евра.

У децембру прошле године, осумњичени су, такође, у објекту "ПТТ Србије" у Крушевцу, уз претњу пиштољима, одузели новац у износу од 1,7 милиона динара.

Сумња се и да су чланови ове криминалне групе приликом извршења наведених кривичних дела претходно украли возила "фолксваген пасат" и "опел кадет", која су после извршења кривичних дела оставили на периферији града.

Приликом хапшења и претреса станова осумњичених пронађена је аутоматска пушка, 150 грама опојне дроге хероин и три возила која су коришћена за извршење наведених разбојништава.

"Чланови те криминалне групе ће, уз кривичну пријаву, бити приведени дежурном истражном судији Вишег суда у Београду", наведено је у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи