Полиција "прекопава" Колубару

У оквиру прикупљања доказа о могућим финансијским злоупотребама у руднику "Колубара", полиција, по налогу тужилаштва, позвала на информативни разговор 21 лице.

Полиција је, по налогу тужилаштва, позвала на информативни разговор 21 лице, у оквиру прикупљања доказа о могућим финансијским злоупотребама у руднику Колубара, потврђено је РТС-у у МУП-у.

Евентуалне злоупотребе односе се на трошкове закупа додатне механизације у руднику. Информативни разговори се обављају у присуству тужиоца.

Полиција ће у случају "Колубара", наредних дана, тражити изјаве од 60 људи, сазнаје РТС.

У извештају стручног тима ЕПС-а, објављеном прошле недеље, наводи се да је у Рударском басену "Колубара" дошло до низа неправилности у вези са уговорима о закупу механизације, укључујући пребачај финансијских расхода у односу на планиране.

Утврђено је да доказа о потребама за додатним закупом није било, као и да непостоје дневници о изведеним радовима.

У периоду од 2004. до 2008. године, новац за закуп и ангажовање транспортних средстава и грађевинске механизације је нерационално коришћен, па је уместо 2.662.656.000 динара, потрошено 8.462.767.000, што чини разлику од 5,8 милијарди динара, наведено је у извештају.

Увид у наведену документацију имали су и истражни органи Министарства унутрашњих послова, навео је у извештају стручни тим ЕПС-а.

Број коментара 23

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи