Пријаве против Мркоњића и Драгина

Милутин Мркоњић и Саша Драгин су међу четири министра против којих ће државни ревизор сутра поднети пријаве, сазнаје РТС. Ревизор ће пријаве поднети против 14 одговорних због непрописног трошења новца из буџета за 2009. годину.

Државна ревизорска институција поднеће сутра 12 пријава против 14 одговорних у министарствима, због непрописног трошења новца из буџета за 2009. годину. На списку су четири министра, међу којима су, како сазнаје РТС, Саша Драгин и Милутин Мркоњић.

Пријаве ће бити поднете и против два помоћника министра, два државна секретара и два секретара министарства.

Како је трошен новац из буџета за 2009. годину, државни ревизори проверавали су у Управи за Трезор, Народној банци Србије и у седам министарстава: финансија, пољопривреде, рада и социјалне политике, науке, инфраструктуре, просвете и омладине и спорта.

"Биће поднети захтеви за покретање прекршајних поступака против одговорних лица код којих је током прошле године извршена ревизија, због постојања основане сумње да је прекршен Закон о буџетском систему, Закон о јавним набавкама и Закон о раду", рекао је државни ревизор Радослав Сретеновић.

Контрола трошења буџета за 2009. годину, која је обухватила око 70 одсто издатака из државне касе, спроведена је у Управи за Трезор, Народној банци Србије и у седам министарстава - финансија, пољопривреде, рада и социјалне политике, науке, инфраструктуре, просвете и омладине и спорта.

Позитивно мишљење државних ревизора добила је само Народна банка Србије.

ДРИ је прошле године већ поднео прекршајне пријаве, због кршења прописа о трошењу средстава из буџета за 2008. против 19 државних функционера, међу којима је шест садашњих и пет бивших министара и до сада није донета ниједна правоснажна пресуда на основу тих пријава.

За ову недељу заказана је и седница Одбора за финансије Скупштине Србије, на којој ће се разматрати завршни рачун буџета за 2009. годину, а тој седници требало би да присуствује и државни ревизор Радослав Сретеновић.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи