Укинут притвор деветорици оптужених

Деветорици оптужених за изазивање нереда и крађу током "Параде поноса" укинут је притвор, одлуком Вишег суда у Београду.

Виши суд у Београду укинуо је притвор деветорици оптужених за изазивање нереда и крађу током "Параде поноса", 10. октобра 2010. године, и пустио их да се у даљем току поступка бране са слободе.

Притвор им је укинуло судско веће судије Драгомира Герасимовића на крају данашњег суђења, а чланови породица и пријатељи поздравили су ту одлуку громогласним аплаузом који је одјекивао ходницима Палате правде.

Реч је о припадницима групе од четрнаест изгредника којима је суђење почело 26. јануара, а осталих пет оптужених није било у притвору.

Сви оптужени су изнели одбрану и у наставку суђења почеће доказни поступак.

Они су углавном признали да су из поједних продавница у центру Београда крали спортску гардеробу, а негирали су нападе на полицију и учествовање у тучи.

Суђење главном организатору тих нереда Младену Обрадовићу још није заказано, а он је оптужен као коловођа изгредника и прети му казна од 12 година затвора.

У току су суђења против још две групе хулигана који су 10. октобра прошле године дивљали улицама Београда.

Родитељи оптужених који су били у притвору и оних који се још увек тамо налазе упорно су, протеклих месеци, апеловали на власти да пусте њихову децу да се бране са слободе.

Током немира после геј параде у Београду, повређено је 140 људи, од чега 123 полицајца, а граду је причињена вишемилионска материјална штета. Због нереда, ухапшено је више од 200 људи.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи