Почело суђење за убиство дечака

На почетку суђења за убиство тринаестогодишњег дечака Ђорђа Андрејића, његова мајка Марина променила исказ и тврди да није убила сина, већ да је то признала под тортуром.

У пожаревачком Вишем суду почео је главни претрес у случају Марине Андрејић из Мајиловца која је оптужена да је 22. јула прошле године, у атару овог села, убила свог тринаестогодишњег сина Ђорђа.

Марина је у свом исказу пред судским већем, којим је председавао судија Драган Станојловић, порекла да је извршила убиство детета, наводећи да се приликом одласка у башту са сином повредила мотиком и пошто није могла даље да се креће, Ђорђа је послала по помоћ. У исказу је навела да после тога није видела сина.

После два дана лутања по шумама и пољима у околини Мајиловца, рекла је да је стигла кући и да је тек тада установила да Ђорђе није пронашао пут.

На питање заменика Вишег јавног тужиоца Мирослава Војиновића, зашто је и на саслушању у полицији у Великом Градишту, а затим и пред истражним судијом Вишег Суда Југославом Скендеријем, признала да је Ђорђа ударила држаљем од мотике по глави, а после тога га одвукла у шуму и покрила лишћем, Марина је рекла да је такав исказ дала под тортуром.

Марина Андрејић је до детаља описала како су је у полицијској станици у Великом Градишту и на терену приликом претраге полицајци шамарали и хушкали на њу псе, терајући је да призна да је убила сина.

После тога су јој, како је рекла, већ написано признање дали на потпис у полицијској станици у Великом Градишту, које је "потписала због страха".

Тек двадесетак дана касније је, како је рекла, о тортури обавестила и свог адвоката по службеној дужности Србислава Стојановића.

Она је одговарајући на питање председника судског већа рекла да је покојни Ђорђе њој био привржен, да га је волела и да је о њему углавном она бринула, тако да није имала ниједан разлог да га убије.

Током давања исказа Марина Андрејић је више пута зајецала, а првом дану суђења није присуствовао нико од њене родбине нити од мештана Мајиловца.

Суђење ће бити настављено сутра изношењем исказа сведока.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи