Годину дана затвора због дечје порнографије

Апелациони суд у Београду преполовио казну затвора Ласлу Будаиу из Кикинде, првобитно осуђеном на две године затвора, због поседовања снимака дечје порнографије.

Ласла Будаија (26), из Кикинде, Апелациони суд у Београду правоснажно је осудио на годину дана затвора, због поседовања снимака дечје порнографије. Том пресудом, осуђеном је преполовљена првобитно изречена казна.

Виши суд у Београду осудио је Будаија, 13. маја прошле године, на две године затвора због поседовања снимака дечје порнографије, који су приликом хапшења пронађени у његовом комјутеру.

Према садашњој пресуди Апелационог суда, казна од годину дана затвора сразмерна је тежини извршеног кривичног дела и степену кривице окривљеног.

Будаи је осуђен за кривично дело приказивања, прибављања и поседовања порнографског материјала и искоришћавање малолетног лица за порнографију, за које је запрећена казна од три месеца до три године затвора.

У Будаијевом компјутеру, приликом хапшења, пронађено је 30 гигабајта порнографског материјала и око 260 видео-клипова и фајл, заштићен лозинком, у коме су пронађена чак 262 видео-снимка.

"Сви снимци садрже искључиво експлицитне сцене најгорег сексуалног злостављања деце", саоспштила је полиција после хапшења.

Његово хапшење је уследило после размене информација српске и немачке полиције да више лица у Србији, путем Интернета, дистрибуира видео-материјал порнографске садржине у Немачкој, а који су настали искоришћавањем малолетних лица.

Током суђења Будаи се бранио да је порнографски материјал скидао са Интернета, али да није успео да одгледа све снимке и да није знао да на њима има и деце.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи