Хапшења у Институту за кукуруз

Полиција у Београду ухапсила четири особе осумњичене да су злоупотребиле положај и оштетили Институт за кукуруз "Земун поље" за три милиона евра. Због застарелости, Виши суд је 2015. године донео решење којим се обуставља кривични поступак против Горана Саратлића, Бранимира Кркљуша и Стојана Ђорђевића.

Београдска полиција ухапсила је у више градова Србије четворицу осумњичењих под сумњом да су злоупотребама службеног положаја оштетили Институт за кукуруз "Земун Поље" за три милиона евра, саопштило је Министарство унутрашњих послова Србије.

Ухапшени су бивши директор и комерцијални директор Института Горан Саратлић и Бранимир Кркљуш, директор предузећа "Пољоком" д.о.о. из Лесковца Стојан Ђорђевић и судски вештак грађевинске струке Димо Трајковић, због постојања основане сумње да су извршили кривична дела злоупотреба службеног положаја.

Саратлић се сумњичи да је, у намери прибављања противправне имовинске користи предузећу "Пољоком" д.о.о. из Лесковца, у више наврата од јануара 2008. године до марта 2009. године и поред очигледног дуговања и непрекидне блокаде рачуна, испоручио семенски кукуруз укупне вредности више од 209 милиона динара.

Као средство обезбеђења, Саратлић је од Ђорђевића прихватио заложну изјаву (јемство) предузећа "Пољоком" на непокретности - стамбено пословном објекту површине 937 квадратних метара, чију вредност је својом проценом свесно увећао Диме Трајковић на 67,9 милиона динара.

Пореска управа је у поступку утврђивања пореза на пренос апсолутних права ту непокретност проценила на 3,6 милиона динара.

На тај начин су оштетили Институт за кукуруз "Земун поље" за више од три милиона евра (колико износи дуговање овог предузећа према Институту) и за исти износ прибавили противправну имовинску корист предузећу "Пољоком" д.о.о.

Осумњичени ће, уз кривичну пријаву, у законском року бити приведени истражном судији Вишег суда у Београду.

Припадници Министарства унутрашњих послова настављају рад на расветљавању свих незаконитости у пословању наведених предузећа и лица.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи