Са Брамерцом на истом задатку

Србија ће уважити и озбиљно радити на свим евентуалним примедбама хашког тужиоца Сержа Брамерца о сарадњи Србије са тим судом, рекао је за РТС шеф Канцеларије за сарадњу са Хашким трибуналом Душан Игњатовић. Ми нисмо супарници, већ радимо на истом задатку, каже Игњатовић.

Шеф Канцеларије за сарадњу са Хашким трибуналом Душан Игњатовић изјавио је да ће се уважити и озбиљно радити на свим евентуалним примедбама хашког тужитеља Сержа Брамерца о сарадњи Србије са тим судом.

"За сада нисмо добили никакве примедбе и о томе чујемо само из медија. Очекујемо посету Брамерца у фебруару и наша служба ће озбиљно радити и уважити све његове примедбе", рекао је Игњатовић у Дневнику Радио-телевизије Србије.

Игњатовић је рекао да се свакодневно разговара са тужилаштвом Трибунала, да је са тим судом остварен добар однос, да се у највећем делу сарадња и даље обавља потпуно несметано и да у том техничком делу неће бити никаквих промена до јуна.

"Потрудићемо се да одржимо ниво сарадње који постоји", најавио је шеф Канцеларије за сарадњу са Хагом и оценио да извештај Брамерца не може бити потпуно негативан.

"Ми нисмо супарници, већ радимо на истом задатку са Брамерцом. Његов извештај је, свакако, важан, али сарадња се одвија стално и невезано за то", рекао је Игњатовић.

Проблеми се тичу потраге за бегунцима и када је реч о вредностима на којима инсистира ЕУ, Србија је испоручила већ 44 особе у Хаг и преостали су Ратко Младић и Горан Хаџић, рекао је Игњатовић, подсетивши да је у неколико претходних извештаја хашки тужилац оценио да ту нема ни најмањих проблема.

Игњатовић је рекао да не жели да минимизира важност те двојице, који се морају суочити с међународним судским већем и да "уколико су живи, уколико се налазе овде, морају бити ухапшени".

Према Игњатовићевим речима, Младић и Хаџић се морају наћи у Хагу, да би се суочили са свим оптужбама, јер нико не може рећи да ли су они у овом тренутку криви, због тога што то може да утврди само суд.

"Они тамо морају да оду због нас, због овог региона", рекао је Игњатовић, подсетивши да је председник Србије Борис Тадић посетио Поточаре и Вуковар и да је Скупштина Србије донела декларацију о Сребреници.

Игњатовић је навео да је за Србију важно да инсистира на томе шта је досад урађено у сарадњи са Хагом и изразио уверење да ће бити урађено све да се то питање оконча.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
29° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи