Без расправе о Мартијевом извештају

Европски парламент сутра неће расправљати о извештају Дика Мартија о илегалној трговини људским органима на Косову. Марти ће 25. јануара представити извештај пред Саветом Европе.

Извештај специјалног известиоца Савета Европе Дика Мартија о илегалној трговини људским органима на Косову сутра неће бити предмет расправе у Европском парламенту.

Марти се неће појавити пред члановима Комитета за спољне послове Европског парламента, рекао је Танјугу портпарол парламента Жауме Дук.

Специјални известилац Дик Марти прихватио је да се обрати члановима Комитета Европског парламента, али тек пошто извештај предочи Парламентарној скупштини Савета Европе, раније је саопштено из Савета Европе.

На Парламентарној скупштини Савета Европе Марти ће говорити 25. јануара, а накнадно ће бити одређено када ће се обратити члановима Комитета Европског парламента за спољне послове у Стразбуру.

Приштински лист Коха диторе објавио је да у Комитету за спољну политику Европског парламента данас и сутра неће бити одржана предвиђена расправа о извештају Дика Мартија, због његове одлуке да се не појави у том комитету, уз образложење да му је "агенда попуњена".

"Извори из ЕУ кажу да је Марти, по свему судећи, израчунао да прво сачека да његов извештај буде усвојен 25. јануара на Парламентарној скупштини Савета Европе, која, иначе, није орган ЕУ, где ће имати помоћ Србије и Русије, а да после тога изађе у фебруару пред Европски парламент са јачом позицијом", пише приштински дневник.

Сарадници Дика Мартија навели су да он има позив да се појави пред Европским парламентом на заседању у фебруару, наводи лист.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи