Ухапшени "бомбаши"

Косовска полиција ухапсила М.А. и М.Ј. у Грачаници због сумње да су починили кривично дело изазивање опште опасности. Осумњичени бацили ручну бомбу, али није дошло до експлозије.

Припадници Косовске полицијске службе ухапсили су рано јутрос у Грачаници М.А (23) из Батуса и М.Ј (24) из Лепине, под сумњом да су починили кривично дело изазивање опште опасности.

Заменик полицијске станице у Грачаници Рама Круезију рекао је за Радио Грачаницу да су М.А и М.Ј. јутрос у четири сата у "Клубу С" у Грачаници покушали да баце ручну бомбу, али да до експлозије није дошло.

Круезију је рекао да су током претреса у аутомобилу код осумњичених пронађени ручна граната, највероватније "зоља" и још једна ручна бомба.

У току је истрага о мотивима који су претходили случају.

"Ради се на случају, истрага ће утврдити који су прави мотиви. Тренутно имамо информације да се ради о нерашчишћеним рачунима и да је у питању освета, односно свађа од пре пар дана", рекао је заменик полицијске станице.

Екипа полиције Еулекса и КПС-а је на терену и тренутно се ради на деминирању експлозивних направа.

Осумњичени су ухапшени и предати истражним органима и њима је одређен притвор од 48 сати. У тренутку покушаја изазивања опште опасности у локалу је било двадесетак, углавном, младих људи.

"Тренутно КПС претражује терен и локације код особа, за које се сумња да су повезане са овим случајем. Чинимо све да заштитимо становништво", рекао је Круезију.

Заменик полицијске станице Грачанице је истакао да ће КПС званично, у току сутрашњег дана, имати више информација о овом случају.

У Грачаници још не постоји закон који би регулисао радно време локала, што је један од већих проблема овдашњег становништва.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи