Прва пресуда у случају "Шарић"

У замену за годину дана кућног притвора, Никола Димитријевић признао Тужилаштву за организовани криминал да је одбеглом наркобосу Дарку Шарићу омогућио куповину фирме "Митросрем".

Власник фирме DTM Relations Никола Димитријевић (29) нагодио се са Тужилаштвом за организовани криминал да, у замену за годину дана кућног притвора, призна да је одбеглом наркобосу Дарку Шарићу омогућио куповину фирме "Митросрем".

Пошто је закључио споразум о признању кривице са Тужилаштвом, Посебно одељење Вишег суда у Београду изрекло му је правоснажну пресуду, јер се Димитријевић, сходно споразуму, одрекао права на жалбу, изјавила је Танјугу портпаролка и судија тог суда Маја Ковачевић.

То је прва пресуда изречена у случају "Шарић", први споразум о признању кривице које је закључило Тужилаштво за организовани криминал и прва осуда на кућни затвор у тој области криминалитета.

Сходно осуди на кућни затвор, Димитирјевић ће наредних годину дана боравити у кући и носити електронску наруквицу око ноге, а његово кретање, које одређује суд, надзираће Управа за извршење кривичних санкција.

Димитријевић је ухапшен средином новембра, на граничном прелазу Србије са Мађарском, у оквиру истраге о малверзацијама којима је Шарићева група прала новац зарађен од препродаје кокаина.

Тада су ухапшени и бивши стечајни управник "Металс банке" Срђан Петровић и заменик директора новосадске филијале НЛБ банке Душан Ковачевић.

Димитријевић је признао да је на рачун своје фирме добио два милиона евра од фирме "Мат компани", у време када је њен власник био Душко Шарић, млађи брат Дарка Шарића.

Он је тај новац, затим, пласирао на рачуне предузећа Зорана Ћопића, власника "Митросрема", с којим је Дарко Шарић договорио куповину фирме.

Представници Дирекције за управљање одузете имовине стечене криминалом преузели су, крајем августа, предузеће "Митросрем", по одлуци Специјалног суда за привремено одузимање имовине од Дарка Шарића, оптуженог за шверц преко две и по тоне кокаина из Латинске Америке у западну Европу.

Судском одлуком привремено је одузето и 70 одсто акција предузећа, које су биле у власништву београдске фирме DTM Relations, д.о.о. Београд, формалног власника "Митросрема".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи