Шарић финансирао Цанета парама од шверца дроге

Небојша Јоксовић Јокса, некадашњи блиски сарадник одбеглог наркобоса Дарка Шарића, тврди да је Шарић преко Станка Суботића Цанета "прао" паре.

Сведок сарадник Небојша Јоксовић Јокса (39) рекао је јуче у Специјалном суду да је Дарко Шарић (40), који је оптужен за организацију шверца две и по тоне кокаина из Јужне Америке, новцем од продаје дроге финансирао бизнисмена Станка Суботића Цанета! Јокса је у наставку суђења детаљно говорио како је кокаин продаван и како је тај новац „опран".

Небојша Јоксовић некадашњи најближи сарадник одбеглог боса Дарка Шарића, појавио се јуче у Специјалном суду под будним оком неколико полицајаца. Јоксовић, који је био видно уплашен и блед, на питање судије Синише Петровића - да ли жели да се са суђења искључи јавност - прво је затражио да се посаветује са адвокатом, а након 15 минута паузе ипак је затражио да сведочи без публике.

Јокса причао два сата

Јоксовић је причао више од два сата. Он је потврдио део оптужнице који се тиче организатора криминалне групе чији је вођа био Дарко Шарић. Сведок сарадник је до детаља објаснио како је функционисала Шарићева група, како је набављан и продаван кокаин и како је касније новац од продаје дроге пребациван у легалне токове и улаган у друге послове - сазнаје Press из извора блиског правосуђу и додаје:

- Јокса је рекао и да је Дарко Шарић финансирао бизнисмена Станка Суботића Цанета, и то новцем од продаје дроге! Он је објаснио да је тај новац Цане касније „опрао"!

Осим помињања Станка Суботића, који је у Србији оптужен за шверц цигарета и који је у бекству, Јоксовић је износио своја сазнања о криминалним активностима групе Дарка Шарића.

- Небојша Јоксовић је, такође, помињао појединце који нису на оптужници, а који су имали удео у шверцу кокаина или другим пословима којима се Шарић бавио - каже наш саговорник.

Везе Цанета и Шарића

Подсетимо, аргентинска телевизија ТН је, након заплене 2,5 тона кокаина у акцији „Балкански ратник" објавила извештај Федералне полиције Аргентине у којем се на списку осумњичених налази и бизнисмен који је у Србији осумњичен за шверц цигарета и за којим је расписана Интерполова потерница.

Радећи на случају „Балкански ратник", истражни органи су до првих података о повезаности Суботића и Шарића дошли на основу финансијске истраге о „прању" новца зарађеног од продаје кокаина.

Осим тога, италијански истражни органи утврдили су да су за кријумчарење дроге кроз ту земљу коришћени исти канали којима је раније шверцован дуван. Они наводе да је Суботић оптужен као организатор шверца дувана и „творца система за прање новца".

Иначе, Небојша Јоксовић, који је био оптужен за дистрибуцију дроге дилерима, у јануару прошле године је ухапшен после вишемесечног скривања у Београду, у стану оптуженог Мирка Кнежевића који у овом процесу одговара због сумње да је Јоксовићу помагао у скривању.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи