Шверцовали цигарете у Немачку

У Немачкој откривена група шверцера из Србије и БиХ која је за четири месеца у ту земљу нелегално увезла 3,5 милиона цигарета. Шверцовано је посебно преуређеним аутобусима, а полиција трага за "сталним купцима" на југу Немачке.

Царинска служба немачке савезне покрајине Баварске саопштила је да је ухапшена осмочлана банда шверцера цигарета из Србије и Босне и Херцеговине. У акцији је учествовало 130 припадника царине и полиције, а заплењено 1.500 боксова са око 300.000 цигарета.

Цигарете су илегално довожене из Србије и БиХ аутобусима којима су превожени грађани ове две земље на раду у Немачкој, пре свега покрајинама Баварска и Баден-Виртемберг.

У саопштењу полиције се наводи да власти ухапшене шверцере сумњиче да су у протекла четири месеца илегално увезли у Немачку преко 3,5 милиона цигарета и да су немачку царинску службу тиме оштетили за најмање 500.000 евра.

Према наводима баварских медија, боксови цигарета у Србији и БиХ набављани су по цени од 10 евра, а у Немачкој су продавани за 25 евра.

Наведено је и да су аутобуси који су коришћени за шверц цигарета били "професонално преуређени", па су у кров возила били уграђени механизми који омогућују брзи утовар и истовар цигарета.

У аутобусима у којима су чланови банде ухваћени било је само 15 путника. Полиција претпоставља да је новац од продаје карата служио тек за покривање трошкова горива, док је главни посао превозника заправо био шверц цигарета.

Ухапшени су стари између 22 и 57 година и сви су пореклом из Србије или БиХ. За цигарете су имали "сталне купце" у местима на југу Немачке, о којима полиција тек настоји да сазна појединости.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи