Убиство на северу Косова

Члан бошњачке коалиције "Вакат" Шефко Салковић убијен на северу Косова, док је Е.И, који је био са њим у возилу, рањен. На њих је пуцано из ватреног оружја. Еулекс осудио напад.

У оружаном нападу, који се данас око 14 часова догодио у селу Постење, у општини Лепосавић на северу Косова, убијен је Шефко Салковић (30), а рањен Е.И. (25), обојица бошњачке националности, рекао је регионални портпарол Косовске полицијске службе Бесим Хоти.

Њих двојица налазили су се у возилу марке "тојота" косовских регистарских ознака, када су, за сада непознати починиоци, на њих пуцали из ватреног оружја.

"Обојица су бошњачке етничке припадности из села Рватска, у општини Лепосавић. Верује се да је на њих пуцано из возила марке 'опел астра'", рекао је Хоти.

Повређени Е.И. превезен је у болницу у северној Митровици.

Хоти каже да је још рано говорити о било каквим мотивима и могућим осумњиченима у вези са тим случајем. Убијени Ш.С. био је представник бошњачке заједнице у селу Рватска.

Шеф Еулекса Гзавије де Марнак осудио је данашњи напад и рекао да ће Еулекс помоћи косовској полицији у истрази.

"Апелујем на све стране да се у овом потенцијално осетљивом периоду одговорно понашају. Употреба насиља је потпуно неприхватљива", наведено је у саопштењу шефа Еулекса који је позвао на смиреност.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи