Наставак суђења за убиство Татона

Сведочењем двојице навијача Тулуза пред Вишим судом у Београду, настављено суђење оптуженима за убиство Бриса Татон. Пресуда могућа до краја године, оцењује Слободан Ружић, адвокат породице Татон.

На суђењу оптуженима за убиство француског навијача Бриса Татона сведочили су навијачи који су били са њим у време напада. У сведочењу видео линком из Тулуза рекли су да нису могли да препознају нападаче и да нису видели како је страдао Татон.

За тај злочин оптужено је 15 особа од којих су две у бекству. Француски навијачи детаљно су описали напад у којем је пребијен Брис Татон.

Рејмонд Казедеман каже да је било језиво, да су нападачи били маскирани и да због тога, али и због протока времена, не може да препозна особе које су их тукле. Када је почела туча није видео шта се дешава Брису Татону.

"Седели смо у башти паба. Ођедном нас је напала хорда Срба. У следећем тренутку почели су да ме ударају ланцем по леђима", рекао је Казедеман.

Осим замерке што је у сведочењу користио израз хорде Срба, адвокати оптужених нису имали примедби на његово сведочење.

Према речима Зоре Добричанин Никодиновић, адвоката једног од оптужених, данашње сведичење управо доприноси утврђивању невиности њеног брањеника.

Ни други сведок није видео ко је напао Татона. Каже да су му од удараца испала сочива и да је био у шоку.

"Неко ме је шутнуо у потиљак. Ударци су пљуштали по мени. Један младић је хтео бакљом да ми испече лице. Одбранио сам се, али ми је изгорео косу", навео је сведок.

Заступници породице Татон задовољни су током суђења и ускоро очекују пресуду.

Слободан Ружић, адвокат породице Татон, каже да судија настоји да овај постуопак додатнно убрза, иако она мстра да је процес већ ишао довољно брзо. Ружић је навео да првостепену пресуду очекује до карај ове године.

Брис Татон брутално је пребијен 17. септембра прошле године, у центру Београда, бејзбол палицама, шипкама и бакљама уочи утакмице фудбалских клубова Партизан и Тулуз.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи