Идентификован настрадали у копу

Тело мушкарца који је настрадао у напуштеном копу РТБ Бор пронађено је и идентификовано. Још увек није познато на који начин је мушкарац упао у коп дубине 400 метара. Истрага је у току.

Специјална јединица за спасавање борске полиције пронашла је и идентификовала тело мушкарца који је настрадао у напуштеном копу Рударско-топионичарског басена Бор, дубоком око 400 метара.

Портпарол полиције у Бору Татјана Божиловић изјавила је Танјугу да је на површинском копу у Бору пронађено тело Стојана М. из тог града, старог 63 године.

Његов нестанак полицији је пријавио његов сестрић, који је изјавио да се и до сада дешавало да он нестане на неколико дана, као и да је покојник био склон алкохолу. Претходне вечери, он га је, у пијаном стању, довео кући.

Иако још нису познати сви детаљи везани за његову погибију, комшије Стојана М. су потврдиле да је он неколико дана уназад претио да ће се убити скоком у рударски коп.

Недалеко од места где је Стојан М. пао, нађене су празне флаше пива. Надлежни органи сматрају да се највероватније ради о самоубиству, пошто је тело нађено у копу из кога је ватрогасна служба у последњих неколико година више пута извлачила лешеве.

Обдукција ће бити обављена сутра, након чега ће се знати да ли је у питању несрећни случај, самоубиство или убиство, кажу у полицији. Истрага о овом догађају је у току.

Ово је други случај страдања у борском копу у последње две године. Пословодство РТБ-а је до сада више пута ограђивало ивицу копа, али је жица ограде увек била на мети лопова који тргују отпадним металом.

Површински коп РТБ-а налази се у сиромашном делу града, а околне куће углавном настањује ромска популација.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи