Осумњичени директори за утају пореза

Против двојице директора фирме "Житостиг" из Пожаревца, Пореска управа поднела кривичну пријаву због основане сумње да су извршили кривично дело утаје пореза, чиме су оштетили буџет Србије за више од 30 милиона динара.

Пореска управа саопштила је да је Основном јавном тужилаштву у Пожаревцу поднела кривичну пријаву против директора фирме "Житостиг" из Пожаревца Г. М. и директора финансијског сектора у том предузећу С. К, због основане сумње да су извршили кривично дело утаје пореза.

Пријављени суизвршиоци су, у намери да избегну плаћање пореза по одбитку, у периоду од априла прошле до јула ове године, исплаћивали нето зараде запосленим радницима у укупном износу вишем од 67 милиона динара.

Осумњичени наведене зараде нису евидентирали у пословним књигама, нити су подносили пореске пријаве надлежном пореском органу, чиме су неосновано умањили обавезу за плаћање пореза по одбитку, односно доприносе за социјално осигурање у износу вишем од 30 милиона динара.

Поменутим радњама пријављени су оштетили буџет Републике Србије за износ виши од 30 милиона динара, наводи се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи