Ухапшен директор туристичке агенције

Због варања туриста који су уплаћивали аранжмане за Турску полиција ухапсила директора туристичке агенције "Стела тревел интернационал" Едина Џихића из Прибоја.

Припадници МУП-а, Управе криминалистичке полиције и Полицијске управе за град Београд, у сарадњи са Првим основним јавним тужилаштвом у Београду, ухапсили су Едина Џихића (27) из Прибоја, због сумње да је извршио кривична дела злоупотреба овлашћења у привреди и превара.

Ухапшени се сумњичи да је од фебруара до данас, као директор туристичке агенције "Стела тревел интернационал" (Stella Travel International) из Београда, уговарао туристичке аранжмане са субагентом, туристичком организацијом "Топ турс" (Top tours) из Београда, наведено је у саопштењу МУП-а.

Како се наводи у саопштењу, директор Един Џихић је осумњичен да је од туристичке агенције "Топ турс" преузео 581.898 динара за аранжмане шест путника за Турску и задржао новац на рачну агенције "Стела тревела", уместо да плати услуге компанијама у Турској.

Према сазнањима полиције, број оштећених грађана је већи, што ће се утврдити истрагом, као и износ укупне штете коју је клијентима нанела туристичка агенција "Стела тревел".

Туристичка инспекција Србије је 6. августа затражила одузимање лиценце београдској туристичкој агенцији "Стела тревел интернационал" јер није имала уговор са локалним партнерима о смештају туриста у Турској и није обезбедила путницима смештај у Алањи и Кемеру.

Туристичка инспекција Министарства економије Србије је, како се додаје, поднела Тужилаштву и кривичне пријаве против одговорних лица у агенцији "Стела тревел" због преваре и несавесног пословања.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи