Без одлагања суђења Караџићу

Захтев Радована Караџића за одлагање суђења на три седмице, како би преслушао снимке разговора Ратка Mлaдића, одбило Судско веће Хашког трибунала. Тужилаштво нема доказ да би одлагање суђења било у интересу правде, наводи се у саопштењу.

Судско веће Хашког трибунала одбацило је захтев Радована Караџића за одлагање суђења на три седмице, због времена потребног да преслуша снимке разговора Ратка Младића, које му је тужилаштво доставило 4. августа, саопштено је данас из Трибунала.

У саопштењу се наводи да се тужилаштво противи Караџићевом захтеву због непружања доказа да би евентуално одлагање суђења било у интересу правде.

Судско веће Трибунала је у образложењу одлуке навело да објављивање обимније документације у току суђења није неуобичајено и да, током разматрања захтева за одлагање узима у обзир, између осталог, природу материјала, његов обим и сложеност, језик, број дана у седмици током којих суд заседа.

Бивши председник Републике Српске затражио је од Хашког трибунала, пре три дана одлагање наставка суђења, како би он и његов тим бранилаца имали времена да прегледају траке бившег команданта Војске РС, аудио и видео касете, компакт дискове и ДВД-јеве, заплењене током претреса у марту стана Младићеве супруге у Београду.

Караџић је у две тачке оптужен за геноцид над несрбима у Сребреници и још седам босанских општина, а у девет тачака за прогон, истребљење, убиства, депортације, нехумана дела, терор и незаконите нападе на цивиле и узимање међународних талаца током рата у Босни и Херцеговини.

Суђење некадашњем лидеру Републике Српске треба да буде настављено 17. августа, после летње паузе која је трајала од 26. јула.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи