Ухапшени због шверца нафте

На територији Смедерева и Пожаревца ухапшена деветочлана криминална група, осумњичена да је шверцом нафте стекла имовинску корист већу од милион евра, и оштетила буџет за више од пола милиона евра. Међу ухапшенима и службеници полиције.

У наставку акције на сузбијању корупције и нелегалног промета нафтних деривата, полиција је, на територији Смедерева и Пожаревца, ухапсила криминалну групу од девет чланова.

Они се сумњиче да су шверцом нафте стекли имовинску корист већу од милион евра и да су оштетили буџет Србије за више од пола милиона евра.

Полиција је ухапсила Костић Ненада (1984), Мирковић Горана (1974), Живојиновић Љубишу (1956) из Смедерева, Радисављевић Радосава (1969) из Деспотовца, Миловановић Владана (1979) из Пожаревца, полицијске службенике из Смедерева Ћирић Небојшу (1960) и Стошић Андреју (1985), полицијске службенике из Пожаревца Антић Војкана (1977) и Антанасијевић Дарка (1973).

Интензивно се трага за Тодоровић Сашом (1971), Костић Новицом (1959) и Цветковић Добрицом (1957) из Смедерева, наводи се у саопштењу МУП-а.

Осумњичени су од октобра 2009. године, у више наврата, на дојаву ухапшених полицајаца куповали дизел горива са страних бродова који саобраћају реком Дунав, у близини Смедерева, а затим су га продавали у Смедереву и околини.

Од њих је одузето десет теретних возила са цистернама, као и десет моторних чамаца, саопштила је полиција уз напомену да су ухапшени изведени пред истражног судију.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи