Ухапшен осумњичени за убиство девојчице

Полиција ухапсила Младена Огулинца за кога се сумња да је јуче силовао и угушио осмогодишњу девојчицу у својој кући у Старим Лединцима. Тужилаштво ће учинити све како би починилац овог монструозног злочина био адекватно кажњен.

После више од 20 сати интензивне претраге подручја Фрушке Горе, припадници Жандармерије и новосадске полиције ухапсили су Младена Огулинца, осумњиченог да је јуче у својој кући у Старим Лединцима силовао и угушио осмогодишњу девојчицу.

Уз помоћ мештана, Огулинац је пронађен у шуми, југоисточно од Старих Лединаца и доведен у новосадску Полицијску управу, где му је одређено задржавање од 48 сати.

Огулинац ће, уз кривичну пријаву, бити приведен надлежном истражном судији Вишег суда у Новом Саду.

Републичко јавно тужилаштво предузеће све законске мере и овлашћења како би починилац овог монструозног злочина силовања и убиства био процесуиран и адекватно кажњен, рекао је портпарол тужилаштва Томо Зорић.

Осмогодишња девојчица пронађена је мртва јуче поподне. Након обдукције утврђено је да је смрт наступила услед гушења и да постоје и трагови силовања.

Како новосадски Дневник незванично сазнаје, девојчица је пре несреће сa четворогодишњим братом била сама пре подне код куће, као и претходних дана, док су родитељи били на послу.

Осумњичени је, међутим, могао знати где је кључ од врата, јер је његова сестра са којом  станује, донедавно чувала ово двоје деце, наводи Дневник.

Родитељи су често обилазили двоје деце, а кад је јуче око 13.30 часова дошао отац и видео да нема кључа, ушао је кроз прозор и затекао сина везаног у соби. Дечак му је испричао ко им је одвео кћерку, а отац је одмах потом отишао код сестре осумњиченог и питао за девојчицу, али жена није знала да јој каже где је она, преноси новосадски Дневник.

Уследила је двочасовна потрага да би у једном тренутку отац угледао дечју рукицу како вири испод лишћа у дворишту иза пушнице.

Наводно, истог дана око десет сати осумњичени је био у радњи у селу и купио велику количину хране и литру вотке. Како кажу очевици, потпуно се нормално понашао. После тога га је један комшија видео како прелази поток у близини девојчицине куће.

Младен Огулинац се, иначе, бавио разним пословима, а у последње време је радио у пекари у популарном новосадском Тржном центру на Лиману. Описују га као ненасилног човека, мада комшије причају да је наводно малтретирао сестру.

Такође, у селу се сећају и да је био осумњичен за силовање. Наиме, женио се три пута и наводно га је стрина једне од супруга оптужила да ју је напаствовао, али је ослобођен оптужби.

Према наводима листа, неки мештани га памте и по коментарима о девојчицама, који би после овог догађаја могли да се схвате као упозоравајући, али нису на време протумачени.

Велики број полицајаца и жандарма окупио се јуче у Старим Лединцима и уз помоћ службених паса кренуо у потрагу за осумњиченим, а њима се прикључио већи део мештана.

Његову фотографију полиција је синоћ поделила таксистима и возачима градског саобраћајног предузећа.

Осуда монструозног злочина

Државни органи у Србији најоштрије су осудили монструозни злочин над осмогодишњом девојчицом, која је силована, а затим убијена у Старим Лединцима, најављујући процесуирање и адекватно кажњавање осумњиченог за то кривично дело.

Осуђујући тај злочин, министарка правде Србије Снежана Маловић је истакла да је са становишта казнене политике учињено све да извршиоцима буду изречене казне адекватне злочину који је учињен.

Она је подестила да је Министарство правде дејствовало у том правцу и у августу прошле године, пооштрило казне за та кривична дела и први пут у закон унело одредбу по којој се за њих не може ублажити казна.

Стравични злочин узнемирио је мештане Старих Лединаца, а тим поводом огласио се и народни посланик ДХСС-а Владан Батић апелујући на надлежне да се изменом закона стане на пут силоватељима и педофилима.

"После стравичног злочина у околини Новог Сада, где је монструм најпре силовао па потом убио осмогодишњу девојчицу, у име свих жена, девојака и девојчица, свих мајки, сестара и кћерки и читавог друштва, молим Вас да у границама својих овлашћења предузмете мере да се изменама закона стане на пут силоватељима и педофилима", навео је Батић.

У апелу, он подсећа да је пре шест месеци поднео предлоге Закона о измена и допунама Кривичног закона и Закона о извршењу кривичних санкција, којима је предложио максимално повећане затворских казни, увођење јавног регистра силоватеља и педофила, њихово чиповање због праћења њиховог кретања и хемијску кастрацију вишеструких повратника.

Број коментара 79

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи