Тужилаштво о хапшењу осумњичених због убиства Зорана Ускоковића: За кривична дела коришћена Скај комуникација

Четири особе су ухапшене јуче због сумње да су као организована криминална група 29. јануара 2021. године у вечерњим сати убили испред једног дисконта Зорана Ускоковића званог Сколе у Борској улици у Раковици, потврдило је Тужилаштво за организовани криминал.

По налогу Јавног тужилаштва за организовани криминал у сарадњи са Европолом и MУП-ом јуче су лишене слободе четири особе Н. Ж., М.К., А. Д., и В. Б., због постојања основа сумње да су извршили кривично дело удруживање ради вршења кривичних дела из чл 346 КЗ и кривично дело тешко убиство чл 114 став 1 и 5 КЗ, наводи се у саопштењу.

Постоје основи сумње, да је ова организована криминална група, чији је организатор Н. Ж., а припадници М. К., А. Д., и В. Б., као и А. Н., који није пронађен на адреси становања, 29. јануара 2021. године, у вечерњим сатима у Раковици, у Борској улици на паркингу испред једног дисконта лишили живота Зорана Ускоковића званог Сколе", истиче се саопштењу.

Додаје се да је организована криминална група је  од 8. октобара 2020. до 7. фебруара 2021. године деловала са циљем да се из безобзирне освете лиши слободе сада покојни Зоран Ускоковић.

"Oсумњичени M. K. се по налогу Н. Ж. како не би изазвао сумњу, маскирао носећи силиконску маску старијег мушког лица, крећући се полако, благо погурено са штапом у руци имитирајући кретање старијег човека, са намером да код сада покојног Ускоковића створи уверење да му не прети било каква опасност и прилазећи му у непосредној близини испалио два пројектила у правцу Ускоковића, наневши му смртне повреде", каже се у саопштењу Тужилаштва.

Истиче се и да се осумњичени A. Д, В. Б. и A. Н. сумњиче да су по налогу Н. Ж. пружили сходно својим задацима у оквиру ове организоване криманалне групе вршили набавку оружја за за извршење кривичних дела сакривање уништавање предмета и трагова након извршеног кривичног дела.

Приликом извршења кривичних дела коришћена је телефонска Sky ECC комуникација.

"Улога Европола у операцији била је фокусирана на оперативну подршку. Њени стручњаци су радили са српским органима на декодирању комуникације осумњиченог, пружајући податке који су довели до његове идентификације. На дан акције, Европол је распоредио специјализовани тим у Београду да помогне у спровођењу мера", наводи се у саопштењу Тужилаштва.

Oсумњиченима Н .Ж., М. К., А. Д., и В. Б. је одређено полицијско задржавање до 48 сати након чега ће уз кривичну пријаву бити спроведени у Јавно тужилаштво за организовани криминал.

Министар унутрашњих послова Ивица Дачић изјавио је јуче да су после три и по године ухапшени осумњичени за убиство Зорана Ускоковића.

среда, 16. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи