Читај ми!

Тужилаштво наложило да се испита повреда тајности у вези са предметом "Рибникар"

Главни јавни тужилац Вишег јавног тужилаштва у Београду Ненад Стефановић издао је обавезно упутство Првом основном јавном тужилаштву да формира предмет и испита повреду тајности поступка у вези са предметом "Рибникар".

Налог је издат имајући у виду да је у овом предмету јавност искључена од почетка кривичног поступка, током истраге и касније одлуком Вишег суда у Београду са главног претреса који је у току, а ради заштите интереса малолетних оштећених у овом поступку, наводи се у саопштењу Тужилаштва.

Првом основном јавном тужилаштву у Београду је обавезним упутством наложено да утврди како је дошло до цурења података из предмета у јавност, те да процесуира одговорне.

Стефановић је апеловао на све учеснике у поступку, браниоце, пуномоћнике и оштећене, као и медије да поштују одлуку правосудних органа у вези са искључењем јавности из поступка и нагласио да ће свако непоштовање ове одлуке бити процесуирано у складу са законом.

Суђење у предмету "Рибникар" наставља се 8. октобра када ће у Специјалном суду на суђењу Миљани и Владимиру Кецмановићу бити испитан К. К, дечак који је у 3. маја прошле године у ОШ "Владислав Рибникар" починио масовно убиство.

К. К. ће бити испитан у својству сведока, а сведочиће из посебне просторије, одвојене од суднице број један у којој ће седети сви остали учесници у поступку, а рочишту ће поред адвоката моћи да присуствују и оштећени.

недеља, 06. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи