Читај ми!

Адвокати тражили укидање притвора припадницима Беливукове групе

У Специјалном суду у Београду данас су браниоци неколико оптужених припадника организоване криминалне групе Вељка Беливука тражили укидање притвора за своје брањенике. Припадници ове групе су оптужени за седам убистава, трговину дрогом, нелегално држање и ношење оружја, отмице и силовање.

Браниоци Владимира Грека, Драгана Митровића, Сенада Решовића, Алексе Шејића и Милована Тадића су тражили укидање притвора за њихове брањенике.

Тужилаштво се овом предлогу успротивило.

Судија је одредила паузу након које ће саопштити одлуку.

Претходно је испитан окривљени-сарадник Срђан Лалић. Он је одговарајући на питања Милоша Будимира рекао да су му они украли преко 10 килограма “спида”, и додао да је марихуану набављао од њега (Будимира).

Прецизирао је да је и у Европи продавао наркотике а новац му је како тврди Радоје Звицер слао преко камиона, аутобуса или аутомобила.

Лалић је поновио да је део ствари убијеног Александра Глигоријевића запаљен у ложионици куће Будимира, а други део код исушеног потока, а навео је и да је Будимир учествовао у задржавању И.С. на Партизановом стадиону.

Према наводима из оптужнице припадници ове групе су И.С. дрогирали, тукли, мучили, злостављали и силовали.

Следећи је Лалићу питања постављао оптужени Немања Ђурић док је Владе Драганић рекао да га боли зуб и да ће на следећем суђењу испитивати окривљеног-сарадника.

Лалић је на претходним суђењима детаљно испричао своја сазнања о кривичним делима која су припадници групе починили, а затим су уследила питања Миљковића, Беливука и осталих припадника групе.

Окривљени-сарадник је склопио споразум са тужилаштвом на основу ког би требало да буде осуђен на казну затвора од 18 година.

Судија је на почетку суђења констатовала да оптужена Слађана Секулић није присутна, а њена адвокатица је обавестила суд да је она са дететом на лекарским прегледима и да ће доставити накнадно медицинску документацију.

Припадници ове групе су оптужени за седам убистава, трговину дрогом, нелегално држање и ношење оружја, отмице и силовање.

петак, 04. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи