Ухапшен трећи осумњичени повезан са откривањем арсенала оружја на Новом Београду

Главни јавни тужилац Вишег јавног тужилаштва у Београду Ненад Стефановић потврдио је за РТС да је ухапшен трећи осумњичени члан криминалне групе која се доводи у везу са великом количином оружја и муниције која је прошле недеље пронађена у гаражи стамбене зграде на Новом Београду.

Трећи осумњичени члан криминалне групе која је, како се сумња, неовлашћено држала велику количину ватреног оружја, муниције, минско-експлозивних средстава, као и различите врсте наркотика лишен је слободе, потврдио је за РТС главни јавни тужилац Вишег јавног тужилаштва у Београду Ненад Стефановић.

"По налогу ВЈТ у Београду у сарадњи са МУП и БИА хапшен је В.К. (19) и њему је одређено задржавање до 48 сати у ком року ће бити саслушан", прецизирао је Стефановић.

Нагласио је да се истрага наставља у правцу утврђивања свих аспеката и околности деловања ове криминалне групе.

У оквиру ове акције прошле седмице ухапшено је двоје осумњичених Н.Д. (24) и А.Б. (20), који су на саслушању изнели своју одбрану, након чега им је на предлог тужилаштва Виши суду у Београду одредио притвор.

Наредбом о спровођењу истраге осумњиченима се на терет стављају кривична дела Удруживање ради вршења кривичних дела, Недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја у саизвршилаштву и Неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога у саизвршилаштву.

Постоје основи сумње да су осумњичени као припадници групе која за циљ има вршење кривичних дела, од неутврђеног дана до 26. септембра у изнајмљеној гаражи стамбене зграде на територији општине Нови Београд држали већу количину ватреног оружја, делове ватреног оружја, муницију, минско-екплозивна средства и средства велике разорне моћи чије држање није дозвољено грађанима.

У изнамљеној гаражи пронађен је један ручни ракетни бацач, две тромблонске мине, експлозив, шест детонадорских каписли, 7 ручних бомби, 8 аутоматских пушака са 14 оквира, један пиштољ, као и 2.734 комада муниције различитог калибра.

У аутомобилу марке "BMW", који је у власништву осумњичене А. Б, пронађена су три пиштоља, 203 комада пиштољске мунуције различитог калибра, једна ручна бомба, три електронске вагице за прецизно мерење, као и опојна дрога кокаин укупне нето масе 1.487,68 грама и опојна дрога канабис укупне нето масе 179,96 грама.

У стану на територији ГО Вождовац пронађено је 0,53 грама опојне дроге кокаин и једна вагица за прецизно мерење.

четвртак, 03. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи