Читај ми!

У Србији ухапшени припадници две криминалне групе због кријумчарења миграната

Након вишемесечне међународне истраге, на подручју Београда, Младеновца и Аранђеловца ухапшени припадници две организоване криминалне групе због кријумчарења миграната, потврдио министар Ивица Дачић.

Министар унутрашњих послова Ивица Дачић изјавио је да су у акцији учествовали припадници МУП-а, Службе за борбу против организованог криминала УКП, у координацији са Јавним тужилаштвом за организовани криминал у Београду, у сарадњи са полицијским службеницима Полицијске управе за град Београд.

"Због постојања основа сумње да су извршили кривично дело недозвољен прелаз државне границе и кријумчарење људи полиција је ухапсила организатора Н. Б. (1998) као и чланове организоване криминалне групе В.С (1993), Р. М. (1999), Р. Н. (1998), М. М. (2005), Б. С. (1999) и Ј. С. (1998).

Такође, полиција је због постојања основа сумње да су извршили исто кривично дело ухапсила организатора С. Н. (1990), као и чланове друге организоване криминалне групе В. Р. (1991), П. Д. (1984), Д. Д. (1980) и Р. З. (1959), а кривичном пријавом биће обухваћене још две особе за којима полиција интензивно трага.

Осумњичени се терете да су од маја до августа ове године, за најмање 178 ирегуларних миграната, омогућили недозвољен транзит преко територије Републике Србије и недозвољен прелаз државне границе Републике Србије и Босне и Херцеговине, у циљу њиховог даљег илегалног пребацивања ка земљама Европске уније.

Како се сумња, припадници организоване криминалне групе коју је предводио осумњичени Н. Б. ради стицања противправне финансијске користи су организовали недозвољен транзит миграната преко територије Републике Србије, од близине Зајечара до Београда и од Београда до близине реке Дрине, а затим недозвољен прелаз државне границе ван места обележеног за прелаз и то чамцем преко Дрине на територију Босне и Херцеговине.

Припадници друге организоване криминалне групе коју је предводио осумњичени С. Н. сумњиче се да су, ради стицања противправне финансијске користи, организовали недозвољен транзит преко територије Републике Србије, од близине Димитровграда до Београда, након чега су, како се сумња, кријумчарени ка земљама Европске уније.

Полиција је претресом стана и других просторија осумњичених припадника организоване криминалне групе пронашла и привремено одузела већу количину новца, више комада ватреног оружја и мању количину супстанце за коју се сумња да је опојна дрога, а који ће бити однети на даље вештачење.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву“, изјавио је министар Дачић.

четвртак, 03. октобар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи