Мајка дечака који је починио масовно убиство у "Рибникару" допунила одбрану, саслушан радник стрељане

У Вишем суду у Београду настављено је суђење родитељима дечака који је у ОШ "Владислав Рибникар" убио деветоро деце и чувара те школе. Мајка дечака је на данашњем рочишту допунила своју одбрану, а саслушан је и радник стрељане у којој је, како се сумња, дечак учио да пуца. Наставак суђења заказан је за 8. октобар у Специјалном суду.

Миљана Кецмановић, мајка дечака који је 3. маја прошле године у Основној школи "Владислав Рибникар" убио деветоро деце и чувара те школе, допунила је своју одбрану.

Како је новинарима испред суда рекао пуномоћник оштећених Марко Јанковић, она је допунила своју изјаву због исказа ДНК вештака који је испитан на претходном рочишту.

Поред ње је испитан и радник стрељане у којој је, како се сумња, К. К. учио да пуца.

Следеће суђење заказано је за 8. октобар, али ће се одржати у згради Специјалног суда у Устаничкој улици.

Бранилац породице Кецмановић Ирина Боровић је испред суда навела да је сведок који је данас испитан изнео чињенице које могу бити важне за даљи ток утврђивања свих околности под којим се овај догађај десио. Други адвокат Боривоје Боровић је навео да ће на следећем суђењу највероватније бити испитивање сведока.  

Марко Јанковић је навео да му није познат разлог због чега ће следеће суђење бити у згради Специјалног суда.

У овом предмету суди се родитељима дечака, Владимиру и Миљани Кецмановић и инструктору стрељане Немањи Маринковићу, који је оптужен за кривично дело давање лажног исказа. Власник стрељане у којој је малолетни К. К. учио да пуца, Ратко Ивановић, склопио је споразум о признању кривице са Вишим јавним тужилаштвом у Београду на основу чега га је суд огласио кривим за кривично дело давање лажног исказа и осудио на казну кућног затвора од шест месеци. 

Родитељи дечака, Миљана и Владимир Кецмановић, од почетка суђења негирају кривицу. Суд је у овом случају затворио суђење за јавност из разлога заштите интереса малолетних жртава.

Отац дечака је оптужен да је извршио кривично дело тешко дело против опште сигурности због сумње да је дете од 13 година водио у стрељану и учио га да пуца, као и да није адекватно чувао оружје у кући.

Миљана Кецмановић је оптужена јер је њен ДНК пронађен на једној чаури у учионицу у којој је масакр почињен.     

Дечак К. К, који у време извршења овог злочина није имао навршених 14 година, па самим тим није кривично одговоран, пуцао је 3. маја у школи из два очева пиштоља која је узео 1. маја. Он их је кобног дана ставио у свој ранац, отишао у школу и током првог часа убио 10 особа и ранио још петоро деце и наставницу историје.

петак, 13. септембар 2024.
12° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи