Читај ми!

Пожар у околини Аранђеловца – домаћинства нису угрожена, хеликоптери се укључили у акцију гашења

Пожар који је избио на неприступачном терену у околини Аранђеловца, између Гараша и Даросаве, активан је 20 сати, у гашењу је учествовало више од 40 ватрогасаца, али домаћинства за сада нису угрожена. Стигли су и хеликоптери Војске и МУП-а Србије који пуне канистере водом на Гарашком језеру и посипају локацију која гори, а до које је тешко прићи.

Ватрогасци су целу ноћ радили на гашењу пожара и сатима се боре са ватреном стихијом, а у помоћ су пристигли и ватрогасци из Тополе, ДВД из Орашца као и ЈКП "Букуља", спасиоци на квадовима и велики број мештана.

Председник општине Аранђеловац Бојан Радовић рекао је за РТС да ће се у наредних неколико сати преиспитати ситуација и размотрити могућности гашења пожара из ваздуха.

Сва расположива механизација ЈКП "Букуља", Ватрогасне јединице Аранђеловац и колеге из других општина су на терену, објављено је на Инстаграм налогу Општине Аранђеловац.

На гашењу је ангажовано више од 40 ватрогасаца-спасилаца из Аранђеловца, Тополе и Крагујевца са осам ватрогасних возила, као и 10 припадника добровољних ватрогасних друштава Аранђеловац и Топола са два возила.

уторак, 03. септембар 2024.
33° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару