Покренута истрага против шефа Одсека за трасолошке анализе и вештачења због примања мита

Посебно одељење за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Београду покренуло је истрагу против мушкарца због сумње да је као полицијски службеник Одсека за трасолошке анализе примио новац у укупном износу од 157.000 динара, да у оквиру свог службеног овлашћења не изврши службену радњу коју би морао извршити.

Наредбом о спровођењу истраге осумњиченом се на терет стављају два кривична дела Примање мита, саопштено је из тог тужилаштва.

Против А. Д. (26) и И. Д. (30) биће спроведене доказне радње због сумње да су извршили по једно кривично дело Давање мита.

На саслушању пред поступајућим јавним тужиоцем И. Ђ. (51) је негирао извршење кривичног дела, док су се А. Д. и И. Д. бранили ћутањем, односно искористили су своје законско право да не износе одбрану.

Постоје основи сумње да је И. Ђ. кривична дела извршио у периоду од 24. маја 2024. године до 22. августа 2024. године као шеф Одсека за трасолошке анализе и вештачења, Одељења за трасолошка и дактилоскопска вештачења и вођење националног АФИС регистра, Националног центра за криминалистичку форензику, Управе за технику, Дирекције полиције.

И. Ђ. је, како се сумња у наведеном периоду сачинио 38 потврда о извршеном форензичком прегледу, без физичког прегледа возила у службеним просторијама МУП-а и у истима наводио да је потребно утискивање ИД ознаке мотора, и то за возила за која би А. Д. у своје и у име других лица подносио захтеве за утврђивање ИД ознаке мотора, на основу којих потврда би у фирми у којој је запослен вршио утискивање.

Осумњичени је тако поступио супротно одредбама Правилника о утискивању идентификационих ознака, док су му А. Д. и И.Д. у два наврата предали поклоне у виду новца, 37.500 динара и 120.000 динара.

понедељак, 02. септембар 2024.
35° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару