Читај ми!

Шири се пожар у селу Жарче код Ушћа, локализовани на Видличу и у Станчи

Пожар на планини Видлич, где је горела сува трава и ниско растиње, површине од око 2.500 хектара је локализован, саопштио је МУП. Пожар у селу Жарче изнад Ушћа у Ибарској клисури још није потпуно стављен под контролу.

На територији Србије у последња 24 часа припадници Сектора за ванредне ситуације МУП били су ангажовани на 108 пожара на отвореном простору.

МУП наводи и да је пожар у месту Станча код Краљева је локализован, док је још активан пожар у Краљеву код Ушћа који је са три стране под контролом, а четврта се налази на неприступачном терену у котлини. 

Интервенишу припадници ВСЈ Краљево, Ушће, Рашка, Копаоник, Врњачка Бања, Нови Пазар и Чачак, укупно 25 ватрогасаца-спасилаца са 10 возила и 10 радника "Србијашуме" са четири возила и два ватрогасца ДВД Студеница са возилом. 

Нема угрожених стамбених објеката и становништва, објављено је на друштвеним мрежама МУП-а.

Пожар у Жагубици код Пожаревца је заокружен са свих страна, а ватрогасци-спасиоци ће и данас обилазити и контролисати опожарени део. 

Ситуација код пожара у Кучеву, као и на локацији Бањска Стена, општина Бајина Башта, знатно је повољнија. 

Ради се на локализацији пожара, као и на опкољавању обода пожара уз све мере обезбеђења.

Пожари у Бору на планини Стол и у атару села Душановац код Неготина и месту Бељан код Кладова су угашени, као и пожар у месту Лалинац код Ниша, месту Меминац код Пожаревца и у Житорађи.

петак, 30. август 2024.
29° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару