Читај ми!

Тешка несрећа на прузи код Лазаревца – погинули мушкарац и двоје деце

Мушкарац и двоје деце су погинули, а њихов отац је тешко повређен, када је у селу Петка код Лазаревца аутомобил подлетео под воз. Министар полиције Ивица Дачић је рекао да је возач, како се сумња, нелегално пружао такси услуге, превозио оца са двоје деце, не поштујући саобраћајну сигнализацију, прошао на црвено светло, након чега је на његов аутомобил налетео путнички воз. Око 17 часова нормализован железнички саобраћај.

Несрећа се догодила око 12.45 у селу Петка код Лазаревца, речено је РТС-у МУП-у.

Мушкарац и двоје деце, узаста 12 и 14 година, су погинули, а њихов отац је тешко повређен када је аутомобил марке "ауди" подлетео под воз на прелазу преко пруге.

Повређени мушкарац је превезен у Ургентни центар.

Пружни прелаз обезбеђен је светлосном и саобраћајном сигнализацијом која је у тренутну несреће радила, а возач није испоштовао сигнализацију, наводе из Инфраструктуре железнице.

Екипа РТС-а разговарала је са мештанима села Петка, који кажу да ово није први пут да се на том пружном прелазу дешавају несреће.

Наводе да је сам "прелаз небезбедан, да некада сигнализација ради а некада не и да машиновођа некада упозори возаче да наилази воз, али да им, пре свега, смета шибље и растиње које се налази око пруге, па немају адекватну прегледност".

Дачић: Возач је, како се сумња, нелегално пружао такси услуге

Министар унутрашњих послова Ивица Дачић изјавио је да су страдали возач "аудија" М. Л. (1955. годиште) из Лајковца и двоје деце, девојчица рођена 2010. и дечак рођен 2012. године из Лукавице код Лазаревца, док је њихов отац М. Д. (1986. годиште) повређен и на лечењу у Ургентном центру.

"До саобраћајне незгоде је дошло када је возач М. Л., који је, како се сумња, нелегално пружао такси услуге, превозио оца са двоје деце, не поштујући саобраћајну сигнализацију, прошао на црвено светло, након чега је на његов аутомобил налетео путнички воз који је саобраћао на линији Пријепоље-Београд", рекао је Дачић.

Министар полиције је истакао да је отац деце био на месту сувозача, а да је двоје деце седело на задњем седишту.

"Камера која постоји на том месту је снимила како је дошло до ове тешке саобраћајне незгоде", рекао је Дачић, наводећи да је ово друга саобраћајна незгода са погинулим лицима на пружним прелазима током ове године.

"Министарство унутрашњих послова апелује на све учеснике у саобраћају да обрате посебну пажњу приликом преласка преко пруге, да на тим местима буду максимално опрезни и строго поштују све саобраћајне прописе, како би се избегли овакви и слични трагични догађаји", закључио је министар полиције.

Дачић је потврдио да је железнички саобраћај нормализован. 

Инфраструктура железнице: Сви уређаји на прелазу исправни, возач их игнорисао

Инфраструктура железница Србије изразила је саучешће породицама настрадалих и жаљење због несреће која се догодила.

У саопштењу се наглашава да су сви уређаји на путном прелазу били укључени и потпуно исправни, и да их је возач путничког возила игнорисао.

Додаје се да су на лице места одмах изашли МУП и Хитна помоћ.

"Инфраструктура железница Србије и овај пут поново упозорава и апелује да се на путним прелазима поштују прописи и саобраћајна сигнализација, да се вози опрезно и одговорно. Само на тај начин могу се спречити овакве несреће и сачувати људски животи", пише у саопштењу.

понедељак, 19. август 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару