Читај ми!

Завршено припремно рочиште у парници по трећој тужби против Кецмановића

Закључено је припремно рочиште у Вишем суду у Београду у парничном поступку по трећој тужби против оца, мајке и дечака који је 3. маја прошле године у Основној школи "Владислав Рибникар" убио девет ученика и чувара те школе и ранио још пет ученика и наставницу историје. Реч је о тужби коју је поднео малолетник Ј. Д., који је рањен током трагедије у ОШ "Владислав Рибникар".

У Вишем суду у Београду је закључено припремно рочиште у парничном поступку по трећој тужби против оца, мајке и дечака који је 3. маја прошле године у Основној школи "Владислав Рибникар" убио девет ученика и чувара те школе и ранио још пет ученика и наставницу историје.

Ову тужбу поднео је малолетник Ј. Д., који је рањен тог 3. маја, односно његови родитељи као законски заступници, који су и позвани на следеће суђење 20. септембра да сведоче.

Судија је навела које ће доказе изводити током суђења, а између осталог наложила је да вештачење малолетног Ј. Д. уради комисија вештака ортопеда, трауматолога и неуропсихијатра на околности умањења опште животне способности.

С обзиром на то да су запослени у школи сведочили у осталим парничним поступцима, судија је одлучила да њихове исказе прочита у судници.

Судија је наложила и да се прибави извештај Центра за социјални рад о стању у породици Кецмановић, као и лекарски извештаји клинике у којој се налази малолетни извршилац овог убиства.

Бранилац Кецмановића, Марина Ивеља, повукла је свој предлог да се саслушају родитељи дечака К. К.

Наводи да нису у стању да сведоче јер "не желе да повреде жртве причајући о томе колико су брижно и пажљиво васпитавали дете", те је предложила да се прочитају њихови искази из кривичног поступка који је затворен за јавност.

Судија је усвојила тај предлог.

Парнични поступак против Кецмановића

Ова тужба је поднета против малолетника К. К. и његових родитеља Владимира и Миљане Кецмановић, и школе, а ради накнаде нематеријалне штете услед претрпљеног физичког бола, страха и психичког бола.

Поред овог води се још четири парнична поступка и један кривични поступак.

Суд ће одлучивати о тужби и тек по окончању парничног поступка донеће одлуку да ли у потпуности или делимично прихвата тужбени захтев породица или га евентуално одбија.

Пред Вишим судом у Београду води се и кривични поступак против оца и мајке дечака, као и инструктора и власника стрељачког клуба у којем је, како се сумња, К. К. учио да пуца. Малолетни К. К. кривично је неодговоран јер у тренутку масакра није навршио 14 година.

Тај поступак је затворен за јавност.

недеља, 23. јун 2024.
23° C

Коментари

koga je stid od lepote
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo!
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Лепше Боље Паметније
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Negovanje antivrednosti
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Svaka čast
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару