Читај ми!

Испитани нови сведоци у истрази против осумњичених за убиство Данке Илић

У Вишем јавном тужилаштву у Зајечару испитана су још два сведока у оквиру истраге против С. Ј. и Д. Д., осумњичених за убиство двогодишње девојчице Данке Илић, потврђено је Танјугу у том тужилаштву.

Сведочили су радник МТС-а који је учествовао у потрази за несталом девојчицом и један мештанин села Бањско Поље.

Јуче је испитан директор ЈКП "Водовод" из Бора, који је након убиства двогодишње Данке Илић поднео оставку, као и мештанин села Лука.

Тужилаштву још није достављено вештачење трасе кретања возила којим су, како се сумња, осумњичени ударили девојчицу, а није још стигло ни комплетно биолошко вештачење. 

Након приспећа свих вештачења, тужилаштво ће донети одлуку о даљем току поступања.

Осумњичени су у притвору од 6. априла због опасности од бекства, могућности да утичу на сведоке и да униште или уклоне трагове извршења кривичног дела, као и због узнемирења јавности.

Виши суд у Зајечару продужио је притвор за још 30 дана осумњиченима за убиство двогодишње девојчице Данке Илић, потврђено је Танјугу у том суду.

У притвору се налази и отац Д. Д., који ће сутра бити пуштен да се брани са слободе, јер за кривично дело помоћ учиниоцу након извршења кривичног дела притвор не може трајати дуже од два месеца. 

Он се сумњичи да је помогао сину да премести тело девојчице.

Двогодишња Данка Илић нестала је 26. марта у Бањском пољу код Бора, а полиција је, након десет дана потраге и детаљних провера свих трагова и информација, ухапсила С. Ј. и Д. Д. из Бора, за које се сумња да су девојчицу ударили аутомобилом, а затим њено тело ставили у гепек кола и однели на депонију.

Тело девојчице још није пронађено.

субота, 15. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије