Оптужница против мајке за коју се сумња да је ћерки давала седативе без прописане терапије

Треће основно јавно тужилаштво у Београду подигло је оптужницу против М.Р. (43) због сумње да је ћерки давала седативе без прописане терапије.

Тужилаштво је предложило суду да јој продужи притвор у ком се налази од 8. марта, с обзиром да и даље потоје разлози који су постојали у време када је притвор и одређен, саопштено је из тог тужилаштва.

Кривичним закоником прописано је да ће лице које применом насиља, претњом да ће напасти на живот или тело, дрским или безобзирним понашањем угрожава спокојство телесни интегритет или душевно стање малолетног члана своје породице бити кажњено казном затвора од две до 10 година.

М.Р. се сумњичи да је извршила кривично дело насиље у породици, тако што је од почетка године до 08. марта, у стању урачунљивости, угрозила телесни интегритет свог малолетног детета.

Сумња се да је она у Смедереву и у болничкој соби Института за здравствену заштиту мајке и детета "др Вукан Чупић" растварала у течност седативе из групе бензодијазепина, који имају адиктивно дејство, те их је давала ћерки да пије, а без прописане терапије, при том не марећи за последице по здравље своје ћерке.

Како се наводи у оптужници, овакво њено понашање, узроковало је тешко нарушење здравља малолетне оштећене, које се манифестовало у виду клиничких поремећаја нестабилности при ходу, трзаја руке, целог тела и појачаног лучења пљувачке.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво