Оптужница против мајке за коју се сумња да је ћерки давала седативе без прописане терапије

Треће основно јавно тужилаштво у Београду подигло је оптужницу против М.Р. (43) због сумње да је ћерки давала седативе без прописане терапије.

Тужилаштво је предложило суду да јој продужи притвор у ком се налази од 8. марта, с обзиром да и даље потоје разлози који су постојали у време када је притвор и одређен, саопштено је из тог тужилаштва.

Кривичним закоником прописано је да ће лице које применом насиља, претњом да ће напасти на живот или тело, дрским или безобзирним понашањем угрожава спокојство телесни интегритет или душевно стање малолетног члана своје породице бити кажњено казном затвора од две до 10 година.

М.Р. се сумњичи да је извршила кривично дело насиље у породици, тако што је од почетка године до 08. марта, у стању урачунљивости, угрозила телесни интегритет свог малолетног детета.

Сумња се да је она у Смедереву и у болничкој соби Института за здравствену заштиту мајке и детета "др Вукан Чупић" растварала у течност седативе из групе бензодијазепина, који имају адиктивно дејство, те их је давала ћерки да пије, а без прописане терапије, при том не марећи за последице по здравље своје ћерке.

Како се наводи у оптужници, овакво њено понашање, узроковало је тешко нарушење здравља малолетне оштећене, које се манифестовало у виду клиничких поремећаја нестабилности при ходу, трзаја руке, целог тела и појачаног лучења пљувачке.

уторак, 18. јун 2024.
31° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије