Због туче навијача Звезде и Партизана - изгредницима условне казне и наногице

По налогу дежурног јавног тужиоца Првог основног јавног тужилаштва у Београду одређено је задржавање за 46 особа у трајању од 48 сати поводом хапшења изгредника код Вуковог споменика који су учествовали у тучи уочи дербија Црвене звезде и Партизана у суботу, 20. априла. За њих је, како стоји у саопштењу Првог основног јавног тужилаштва, постојао основ сумње да су учинили кривично дело насилничко понашање из члана 344 Кривичног законика. Осумњичени су саслушани и са њих 15 закључен је споразум о признању кривичног дела и изречене су им и казне.

У Првом основном јавном тужилаштву у Београду саслушани су, у присуству браниоца, свих 46 осумњичених током задржавања од 48 сати због туче која је избила у суботу код Вуковог споменика пред фудбалску утакмицу између Црвене звезде и Партизана.

После саслушања, закључен је споразум о признању кривичног дела и то са осумњиченима М.О. (2003), М.З.(1994), А.К. (1988), Б.Л. (2000), А.Р. (1993), В.Т. (2002), Л.В. (2001), Д.И. (2003), Ф.С.(2002), В.Б. (1997), Л.О. (2000). Они су условно осуђени са утврђеном казном затвора у трајању од шест месеци која се неће извршити уколико окривљени у року од две године од дана правноснажности пресуде не учини ново кривично дело.

Како даље стоји у саопштењу Првог основног јавног тужилаштва, Ш.М. (1995) условно је осуђен на казну од осам месеци "која се неће извршити уколико окривљени у року од две године од дана правноснажности пресуде не учини ново кривично дело".

Такође, М.М. (1999)  је осуђен на казну затвора у трајању од осам месеци коју ће издржавати код куће, М.Н. (1996) на казну затвора у трајању од једне године која ће, такође, "бити извршена у просторијама у којима осуђени станује".

Према осумњиченом П.И.(2001), пише даље у саопштењу, због извршења кривичног дела Насилничко понашање из чл. 344 Кривичног законика Првом основном суду у Београду поднет је предлог за одређивање притвора на основу Законика о кривичном поступку, јер постоје посебне околности које указују да ће осумњичени боравком на слободи утицати на сведоке и друге учеснике догађаја који још нису откривени и који су саизвршиоци наведеног кривичног дела. Помињу се и "особите околности које указују да ће осумњичени у кратком временском периоду поновити кривично дело".

Осталима је укинуто задржавање, и следи процесуирање у редовном поступку.

 

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво